Bibelskoleelever involvert i trafikkuhell i Tanzania

Hele teamet på 7 misjonsskoleelever fra Sarons Dal var fredag involvert i et trafikkuhell i Tanzania da minibussen de satt i veltet og trillet rundt 2 ganger. Ingen ble alvorlig skadet.

Det var på vei ut av Arusha at uhellet for de 7 norske misjonsskoleelevene skjedde. De hadde leid en minibuss som skulle kjøre dem til en møtekampanje i Mwanza, nord i Tanzania. Etter flere timer på veien veltet minibussen og trillet rundt 2 ganger.

Det er fremdels uklart hvorfor uhellet skjedde.

Allerede noen minutter etterpå ringte en av elevene, Beate Skjøresta, til Helge Flatøy, som er lærer på misjonskolen i Sarons Dal. Hun kunne fortelle at alle elevene klarte å ta seg ut av den veltede bussen uten alvorlige skader.

– Jeg ble noe nervøs med en gang, sier Helge Flatøy, men sier han ble beroliget da Beate mente alt hadde gått bra.

– Dagen etter fikk alle elevene en legesjekk. Ingen av dem fikk skader som måtte behandles. I tillegg til telefon fra elevene, fikk jeg e.mail fra den australske misjonæren som følger dem hele tiden som teamleder. Han bekreftet at alt stod bra til med elevene, forteller Flatøy.

De 7 ungdommene reiste fra Norge til Tanzania tirsdag i forrige uke. Ulykken skjedde fredag ettermiddag på vei til byen Mwanza i Nord-Tanzania, der elevene skulle være med å forberede en større møtekampanje. Etter uhellet ble de stående i flere timer på veien og vente på politiet som måtte tilkalles.

Beate Skjøresta skal ha fortalt at tiden som de ventet på hjelp ble brukt til å vitne og be for nysgjerrige som samlet seg på veien.

I fire uker skal ungdommene hjelpe den danske misjonæren Egon Falk, som har et mangeårig etablert arbeide i området.

– Elevene har uten tvil hatt englevakt, mener Flatøy, som puster lettet ut etter helgens uhell. Han har selv vært misjonær i Paraguay og har også flere turer til Afrika bak seg. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter