Lopper tryllet frem 60 000 kroner

Det ble rekordsalg av lopper i Sokndal sist helg da det årlige loppemarkedet til inntekt for blant annet Dina-stiftelsen gikk av stabelen.

 

– Nesten kr 11 000,- kom inn på markedsdagen i Sokndal lørdag og kr 49 000,-  på søndag. Det var helt fantastisk, forteller primus motor for loppemarkedet, Harald Mydland. 

Ut av de vel 60 000 kronene som kom inn, går 20 000 kroner rett til Dina-sentrene i Kongo. Der driver Dina-stiftelsen flere hjem og skole for voldtatte kvinner og barn og hjemløse gutter.

Det resterende beløp går til en barneskole blant Masaiene i Kenya som Harald Mydlands familie driver, sammen med den tidligere bibelskoleeleven i Sarons Dal, Peter Karungu. Det går 130 barn på denne skolen som ligger i et område hardt rammet av tørkekatastrofen. Både folk og dyr dør nå og Peter Karungu har sendt flere nødmeldinger hvor han ber om hjelp, forteller Mydland.

Men det er fremdeles lopper til overs, og 1. juli blir det et nytt loppemarked i Kvinesdal, der inntekten også går uavkortet til øremerkede prosjekt i Afrika.

Ved å ringe givernummeret  820 44030 kan du nå gi 175 kroner som går direkte til Dina-stiftelsen for voldtatte jenter og gategutter i Kongo.

For å lese mer om Kongo, se også Time Magazine sin artikkel og fotoreportasje denne uken:
”The deadliest war in the world”Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter