Nødhjelpen til Abkhazia kom i grevens tid

Nødhjelpen Troens Bevis sendte til Abhakzia kom i rett tid. En dødssyk baby ble reddet av lasten.

 

I samme øyeblikk som medisinene fra Troens Bevis kom til barnesykehuset i Gagra, Abhkazia, kom en dødssyk 4 dager gammel baby fra en landsby 300 km unna inn på akuttavdelingen. Da hadde sykehuset ikke så mye som en eneste pille eller flaske medisin i hyllene, ifølge overlegen.

Legene fikk ta i bruk det de trenge fra nødhjelpslasten, og livet til fire dager gamle Leon Kulava ble reddet.

120,000 fra Sørvestlandet
Nødhjelpen var kjøpt for 120,000 kroner som Aril Edvardsen og Jan Egil Omdal samlet inn på solidaritetsfestivaler de arrangerte for Abkahzia høsten 2005. Festivalene ble holdt i Kvinesdal, Lyngdal, Moi, Sira og Tonstad. Forsendingen skulle egentlig vært levert ved juletider, men på grunn av politisk uro måtte overrekkingen utsettes til februar 2006. Lasten inneholdt også flere tusen bibler.

Syke må selv bringe medisinen
Overlegen ved Republikkens Nasjonale Sykehus i Gagra fortalte at det er opp til foreldrene og slektinger å kjøpe den medisinen de trenger i Russland, og så bringe dette til sykehuset.

Overlegen sa videre at problemet er at det er svært vanskelig å skaffe penger til medisin, fordi økonomien i Abkhazia er i dyp krise og folk står uten arbeide. Som eksempel fortalte han om en foreldreløs gutt fra Estland som får behandling ved sykehuset. Behandlingen blir dekket ved at de ansatte ved guvernørens kontor bruker sine egne penger.

-Derfor brukte vi 2500 dollar fra Aril Edvardsens gave til å kjøpe inn nødvendige medisiner i Russland til øyeblikkelig hjelp til fattige, handikappede og foreldreløse barn, forteller Troens Bevis sin hovedmann i Russland, Ivan Chekunov, som koordinerte og fulgte overrekkingen av lasten sammen med 2 nasjonale misjonærer.

Mesteparten av medisinene og varene ble levert til barneavdelingen ved Republikkens Nasjonale Sykehus i Gagra, og til Barnehospitalet og et Barnehjem med internat og skole for 130 fattige og foreldreløse barn i Gudauta.

Rørende gave overrekkelse
I Gudauta holder 130 barn fra fattige familier og foreldreløse til på internatskolen.

Offisielt finnes det ikke barnehjem i Abkahzia da slektninger eller naboer er pliktige til å ta seg av foreldreløse.

Flere av foreldrene møtte også opp i sin fineste stas for å ta imot hjelpesendingen.

Blant de mange gavene som ble overrakt var mikroovner, elektriske kaffekanner, jernvarer og tallerkener, tepper og sengetøy og vaskemaskiner.

Kvinne på 102 år fikk vaskemaskin
En 102(!) år gammel landsbykvinne som tar seg av 5 barnebarn, fikk vaskemaskin og tepper. Kvinnen kunne ikke holde tårene tilbake. Inntil den dagen hadde hun vasket sine egne og barnas klær med hendene.

En kvinne som tok seg av 2 barn med Downs syndrom fikk gryter, mange fikk mikroovn, sengetøy og tepper. Samtlige barn og foreldreløse fikk gaver den dagen. Mange av barna begynte spontant og synge og danse til musikkinstrumenter de hadde fått. Ivan forteller at en av jentene begynte å synge på en sang hun diktet i farten. Sangen handlet om hvordan Gud passer på barna på internatskolen.

Det var i 1995 at Aril Edvardsen holdt et vennskapskorstog i hovedstaden Sukumu rett etter at krigen med Georgia var over. Dette resulterte i 3 nye menigheter, og siden da har Troens Bevis underholdt flere nasjonale misjonærer i Abkahzia og antall menigheter har også vokst. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter