Fra Amman for å lage barne-TV i Sarons Dal

Det var en internasjonal gruppe fra Amman, Stockholm og Kvinesdal som forrige uke laget 23 barneprogram i Sarons Dal.

 

Sist uke var det duket for andre produksjonsomgang av ”Barnas Verden”.  Disse arabiske TV-innslagene skal vises som en del av en barneprogrampakke i helgene fra oktober.

Det er hentet inn et mor-og datter team fra Amman i Jordan som programledere for serien. Mamma Afaf og datter Leen (10) forteller både bibelhistorier, har konkurranser og lager mat i 10 minutters sekvenser.

I kulissene står Mimi, storesøsteren til Afaf. Hun forbereder matrettene og er ellers et oppkomme av kreative ideer.

Mye latter
Produsent Ronny Tønnessen er fornøyd med at de klarte å feste hele 23 program på tape i løpet av 5 dager. Han har også ansvaret for regien, som innebærer at han skal klippe mellom kameraene under opptak.

– Den eneste som snakker arabisk inne i kamerakontrollen får greie på det som skal skje fire minutter før opptak, og jeg får greie på det to minutter før opptak, sier han og trekker på smilebåndet.

Men med godt humør og latteren på lur klarer hele TV-teamet den krevende oppgaven det er å filme uten kameraprøver sekvenser på et språk ingen av dem forstår.

Teknisk sjef, Øystein Løland, føler at produksjonen gikk greit. – De var mye mer drevet enn sist, tok det lettere og var mer avslappet foran kameraet, mener han.

Hyggelig avslutning
Spesielt Afaf, som er gravid i 5. måned, var lettet for at det gikk så bra. Som avslutning på en travel uke fikk hun, Leen og Mimi noen timer på Sørlandssenteret i Kristiansand før de skulle sette seg på flyet tilbake til henholdsvis Amman og Stockholm. Afaf koste seg i babytøyforretninger og beundret både utvalget og kvaliteten. Leen hadde det gøy på Toys R Us og brukte spesielt mye tid rundt Bratz-dukkene som står høyt i kurs hos henne og venninnene i Amman.

Men det gøyeste blir så klart når hun og venninnene kan se henne på arabisk barne-TV fra oktober!

”Miracle”-kanalen sender 24 timer i døgnet på arabisk. Hver måned kontakter over 2000 personer kanalen med søkende spørsmål om Evangeliet. Hele kanalen blir drevet av misjonsgaver. Ønsker du å gi en gave til kanalen, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter