Fortvilte kristne i Gaza

– Barna gråter, mange er uten vann og strøm. Støyen fra F16-fly som bryter lydmuren får vegger til å kollapse. De siste dagene har jeg kjent frykt og desperasjon, men i dag kom Guds nærvær og gav meg trøst, sier pastor Hanna Massad i Gaza.

 

– Dette er antakeligvis noe av det tøffeste vi noen gang har opplevd det i Gaza by, skriver baptistpastoren Hanna Massad i en e-post Troens Bevis mottok i løpet av helgen. Den er også sendt til flere kontakter i Vest.

– Vi hører bombing nesten 24 timer i døgnet, og bare lyden fra den kontinuerlige støyen fra F-16 fly som bryter lydmuren får vegger til å kollapse, forteller han, og legger til at taket inne i menighetslokalet deres også falt ned.

– Mange i Gaza er nå uten vann og elektrisitet. Mat og bensin er vanskelig å få nok av, unntatt for de som har spart unna på et lager. Og be spesielt for barna i Gaza, mange er redd og gråter ofte, sier han.

– Be også for en 48 år gammel mann med tre barn som fikk hjertestans for 3 dager siden av alt presset. Han er heldigvis stabil og ligger nå hjemme.

Bekymret for barna
– Vi er veldig bekymret for hvordan det skal gå med barna våre i fremtiden. Denne krigen skaper psykologiske problemer for både barn og voksne. Noen ganger har vi ikke mulighet til å møtes i menigheten da det er farlig å gå utendørs. De siste dagene har jeg kjent frykt og desperasjon, men i dag kom Guds nærvær og gav meg trøst, forteller pastoren.

Han skriver også at nødhjelpssenteret til menigheten, ”Christian Mission to Gaza” fortsetter å dele ut rasjoner med mat og medisiner så lenge beholdningen varer. Behovene er store da mange ikke har fått lønn de siste 4 månedene.

Håper kristne står med i bønn
– Vi har bare ett valg for å kunne tjene folket nå – å leve for Ham og gi av Hans kjærlighet til folket. Hvilken glede å vite at Herren er større enn våre problemer og utfordringer. Vi kjenner at Han er nærværende og går med oss i vår trosvandring. Jeg kjenner meg også velsignet av å tenke på alle de brødre og søstre vi har i hele verden som står med oss i vår kamp mot mørkets krefter, skriver han i e-posten.

Hanna Massad er en av 4 palestinske misjonærer som Troens Bevis støtter på Gazastripen og i Betlehem.

De 9 600 kristne representerer mindre enn 1 prosent av Gazas 1,3 millioner innbyggere. Troens Bevis støtter både Jesus troende jøder og palestinere, som på hver sin side av grensene i området jobber for fred og tilgivelse mens de hjelper lokalbefolkningen på flere områder.

Ønsker du å gi en gave til de nasjonale palestinske misjonærene Troens Bevis støtter kan du klikke her. Husk å øremerk gaven din.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter