Lopper blir Gudgitte gaver

På loppemarkedet for Karis Misjon sist helg kom det inn 30 100 kroner til humanitære nødhjelpsprosjekter.

 

Utvandrerfestivalen ble en flott ramme rundt det årlige loppemarkedet i regi av Karis Misjon, som ble holdt sist lørdag i Kvinesdal sentrum.

Sørlandet viste seg fra sin blideste side med strålende sol og temperaturer oppe i 30 grader mens kvindøler og heimvendte norskamerikanere shoppet blant bodene.

Til sammen kom det inn 30 100 kroner. Pengene blir fordelt mellom Dina senteret i Kongo og barneskolen blant Masainene i Kenya.

For mange blir dette livreddende penger som kommer som en Gudgitt gave.

Nye lopper trekker
Primus motor, Harald Mydland, er fornøyd, men forteller at et loppemarked i dag er nok ikke hva det engang var.

– Folk er ikke lengre interessert i brukte klær, for eksempel, eller brukte sko, sier han.

Han husker spesielt en gang da han fikk en hel vogn med hittegods som var utgått på hentedato fra NSB.

– Mye av det var nye, flotte ting som folk rett og slett ikke hadde hentet. Slik som fiskestenger. Det var populært, forteller han.

90 100 kroner på to loppemarkeder
Men Mydland legger vekt på at han er veldig takknemlig overfor alle som har gitt, og gir lopper. Selv om trenden har forandret seg er det allikevel populært å rote i kassene. På årets to loppemarked til humanitære prosjekt har han fått inn til sammen 90 100 kroner.

Solgte 5 000 lodd
I tillegg til hjelpen fra de frivillige som hjalp ved bodene, roser han også innsatsen til de unge jentene som stilte opp for Karis Misjon og klarte å selge 2-kroners lodd for  10 000 kroner i løpet av noen timer.

Undertegnede klarte heller ikke å motstå loddselgerne, som raskt fikk utlevert alle vekslepengene i lommeboken!

Ved å ringe givernummeret  820 44030 kan du nå gi 175 kroner som går direkte til Dina-stiftelsen for voldtatte jenter og gategutter i Kongo. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter