Muslimer vil ha bibler

Det er store behov for bibler til muslimer i Egypt, Gaza, Jordan og resten av araberverden.

 

I mange år finansierte Troens Bevis årlig utdeling av bibler i Egypt gjennom et samarbeid med Egypts Bibelselskap og dets generalsekretær Ramez Atallah.

Ramez og hans kone Rebecca jobber også i menigheten på det berømte søppelfjellet i Kairo, der Troens Bevis har betalt for titusener av bibler til nyfrelste, både i søppelfjellmenigheten og andre steder i Egypt.

Troens Bevis sitt tidligere brevskolekontor i Kairo sendte også ut tusener av bibler som oppfølging til TV-arbeidet og brevkurset ”Det nye liv”.

Situasjonen i Egypt har allikevel vært noe annerledes enn andre steder i den arabiske verden. Bibler har vært tilgjengelig gjennom bokhandlere flere steder, men på grunn av stor fattigdom har og er bibelen allikevel utenfor rekkevidde for mange millioner mennesker.

60.000 bibler til Irak
Men hungeren etter Bibelen i den arabiske verden er nesten umettelig. I den senere tid har Troens Bevis finansiert 60 000 bibler til Irak gjennom Kjell Halltorp og Jordans Bibelselskap. Jordans Bibelselskap har nå fått tillatelse til å innføre 200 000 nytestamenter til skoler i Irak.

Betaler halv pris
Barty Shokralla, leder for Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, forteller at det gode samarbeidet med Egypts Bibelselskap og generalsektretær Ramez Atallah fortsetter. Nå subsidierer Egypts Bibelselskap nytestamentene som Troens Bevis oppfølgingskontorer i Midtøsten gir til interesserte og frelsessøkende, slik at Troens Bevis bare betaler halv pris, som er ca. 5 kroner pr. stk.

Bibler levert på døren
Shokralla forklarer at det er en enorm interesse etter å lese om Jesus i Bibelen i hele den muslimske verden. Han legger til at det er vanskelig å nå fram med bibler som sendes med post fra Europa. Men med hjelp fra Troens Bevis sitt nettverk i arabiske land, slik som i Egypt, Jordan, Syria, Den arabiske halvøy og i Nord-Afrika, blir biblene postlagt innenlands, eller levert personlig.

”Miracle”-kanalens oppfølgingskontor i Stockholm sender derimot ut arabiske bibler til seere i Skandinavia og Europa som spør etter den. Selv om araberne nå bor i land der Bibelen er fritt tilgjengelig og de fleste har råd til å kjøpe en, er det fremdeles ikke lett for dem å få tak i en arabisk bibel.

”Miracle”-kanalen har også lagt ut hele den arabiske bibelen på nettsiden sin,  der hvem som vil kan laste den ned.



Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter