Ekstremister truer kristen bokhandel i Gaza

Aril Edvardsens møte med Yassir Arafat i 1998 var med å åpne døren for Bibelselskapet i Gaza. Butikken en nå åpnet igjen etter at ekstremister bombet bokhandelen i februar.

Etter hvert som Hamas har tatt kontrollen de siste månedene har det palestinske bibelselskapet og de ansatte i selskapets bokhandel fått flere dødstrusler.

To små bomber eksploderte ved inngangen til bokandelen 3. februar og ødela inngangspartiet til butikken. Ingen personer ble skadet. En lapp som terroristene etterlot seg, truet med å drepe bygningens eier og andre som bor i bygningen hvis ikke bibelselskapet flyttet ut innen 28. februar.

I tillegg vil terroristene at de skal stoppe all annen evangelisk virksomhet i de palestinske områdene.

Ansatte reparerte skadene og fortsatte å holde åpent inntil dødstruslene ble for mange, og de valgte å stenge bibelsenteret midlertidig.

Etter 5 uker åpnet Bibelsenteret igjen den 3. april etter det som viste seg å være falske rapporter fra myndighetene om at de ansvarlige for bombingen var arrestert.

– Det var ikke sant, så truslene står fremdeles ved like, sier Hanna Massad, pastor for Gaza baptistmenighet, til nettstedet for kristne i Midtøsten, www.comeandsee.com.
– Vi vet fremdeles ikke hvem som står bak.

Møte med Arafat åpnet døren
Det var etter Edvardsens møte med Arafat i 1998 at Bibelselskapet endelig fikk tillatelse til å åpne senteret sitt i Gaza by.

I 1996 hadde den kjente Broder Andrew hatt et møte med Yassir Arafat, som da var i Tunis. Der lovte Arafat at Bibelselskapet skulle få åpne et slikt senter i Gaza. Men trolig ”glemte” Arafat sitt løfte, for ingenting skjedde. Dørene for det palestinske Bibelselskap var og ble stengt i Gaza.

Men da Aril Edvardsen møtte Arafat i 1998 minnet han palestinernes president om Bibelsenteret. Kort tid etter bad Arafat en av sine nærmeste medarbeidere se til at Bibelselskapet fikk tillatelse og et sted å være.

I mars 1999 åpnet Bibelselskapets bokhandel midt i Gaza senter, og siden har tusener av palestinere, ikke minst muslimske ungdommer, fått seg bibler.

Betyr mye for de kristne
Ett år etter at bokhandelen ble åpnet beskrev George, som er medlem av Gaza baptistmenighet, bokhandelen som ”et kjærlighetstestamente til vårt folk.”, rapporterte Det Palestinske Bibelselskapet.

– Folk her elsker å lese Bibelen, men den er ikke tilgjengelig for alle, forklarte han. Det er mange som søker etter sannheten og Bibelsenterets bokhandel hjelper til med å møte dette behovet.
En annen mann som var glad da bokhandelen åpnet var Munir Ayyad.
– I lang tid har folk vært stengt for Evangeliet fordi de har hatt lite kontakt med verden utenfor. Nå ser de i det minste skiltet til Bibelselskapets bokhandel henge i gaten, og det går opp for dem at det finnes en annen religion i Gaza. Han la til at bokhandelens nærvær har oppmuntret han og andre kristne til å leve ut troen i dagliglivet.

Førstefrukter
Etter at bokhandelen åpnet har vi ikke bare sett Ordet gå ut blant Gazas folk, vi har også vært vitne til førstefruktene, og dette gleder vi oss over, sa Madanat, generalsekretær i det palestinske bibelselskapet året etter bokhandelen åpnet.
– I Gaza, som ofte blir sett på som selve symbolet på den palestinske tragedien, ser vi de skjønneste resultatene av Guds Ord i individers liv, legger han til.
– Vi oppfordrer alle norske kontakter med Hamas til å tale frihetens og Bibelselskapets sak i Gaza, skriver Aril Edvardsen i Troens Bevis bladet for juli 2006.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter