Vitner med ”Miracle”-kanalen

Sykepleier Margareta Gabro i Norrköping i Sverige bruker ”Miracle”-kanalen som døråpner for evangeliet overfor sine syriske venner.

 

Sykepleier Margareta Gabro fra Sverige fikk seg en stor overraskelse da hun tok seg jobb som ferievikar i Kvinesdal. Da hun ble hentet på flyplassen av sin nye sjef, ble hun fortalt det pågikk en stor kristen konferanse en av ukene hun skulle jobbe i bygda. Dette syntes Margareta var fint da hun gjerne går på konferanser. Tilfeldigvis viste det seg at det første møtet hun fikk med seg også var markeringen av Aril og Kari Edvardsens gullbryllupsdag.

– Da jeg så nærbilde av dem på storskjermen i salen visste jeg at det var noe kjent, og spurte sidemannen hvem den mannen var. Jeg ble fortalt at det var Aril Edvardsen, og plutselig gikk det et lys opp for meg, sier hun og bryter ut i et stor smil.

– Det var jo han som jeg har sett på ”Miracle”-kanalen hjemme i Sverige!

Visste ikke om Sarons Dal
Hun ble veldig begeistret da det gikk opp for henne at hun i Sarons Dal plutselig var havnet i selve produksjonssenteret til kanalen.

– Jeg får mine syriske venner både i Sverige og i Syria til å se på ”Miracle”-kanalen. Det gjør spesielt stort inntrykk på dem når de ser at muslimer har tatt imot Jesus. Da er de åpne og jeg kan vitne for dem, forteller Margareta.

Valgte Jesus på nytt
Hun kom til Sverige som 7-åring sammen med sine foreldre og 6 søsken. Hun forteller at hun og familien er selv syrisk-ortodokse, men at de alle tok imot Jesus som sin frelser etter at de flyttet til Sverige.

– Men som 17-åring gav jeg mitt liv til Gud på nytt, forteller hun. Margareta hadde jobbet litt som modell, og klart å skaffe til veie penger til et par merkedongeribukser hun ønsket seg.

– Jeg husker at vi hadde ganske dårlig råd og at jeg hadde klart å kjøpe meg et par fine dongeribukser til 400 kroner, noe som var mye penger for oss. Så hadde jeg fått låne 400 kroner til fra ei venninne for å kjøpe enda et par. Men på vei til butikken så jeg meg plutselig i et speil, og jeg spurte meg selv, hva er det egentlig som skal fylle mitt hjerte? Hva er det som vil gi meg fred og indre lykke? Og der og da gav jeg mitt liv til Jesus på ny.

Syriske venner blir frelst
Hun forteller at de har parabolantenne hjemme i Norrköping, og at spesielt moren ser mye på ”Miracle”-kanalen.

– Hun kan ikke lese og skrive så mye, så for henne betyr kanalen noe ekstra..

– Men jeg ser også på den, og jeg husker spesielt godt en serie om en muslim som studerte for å bli Imam. Han hørte Guds røst da han studerte Koranen og ble frelst. Det var en veldig sterk serie, mener hun.

– Da vi ble frelst som familie var det mange av våre syrisk-ortodokse venner som trodde vi var blitt fanatiske. De tok helt avstand fra oss og ville ikke høre hva vi hadde å si. Men nå er flere av våre slektninger både i Syria og Sverige også blitt frelst.

Det hjelper veldig når vi ber dem om å se på ”Miracle”-kanalen. Det åpnet en dør som gjør at de vil høre på oss, forteller Margareta. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter