Fornøyde stevnedeltagere gav 1, 4 mill kroner i gaver

1,4 millioner kroner kom inn i gaver og trosløfter under sommerstevnet. – Men allerede i dag sender vi ut 600 000 kroner til innfødte misjonærer i hele verden, forteller økonomisjefen.

Det ble rekordstore gaver til misjonen under årets sommerstevnet i Sarons Dal, som ble avsluttet i går kveld. Aldri før har det kommet inn så mye under et stevne.

Gjennomsnittet har pleid å ligge rundt 1,1 millioner kroner, i fjor kom det inn rett i overkant av 900 000 kroner.

– Vi er veldig glad for alle giverne vi har. Dette var sårt trengte penger, forteller Arnold Dragland som er økonomiansvarlig i Troens Bevis.

– Allerede i dag har jeg overført 600 000 kroner som skal rett ut til innfødte misjonærer i hele verden, og til brevskolekontorene våre, legger han til.

I tillegg er det store utgifter som er knyttet til kampanjene i Tanzania og Burundi nå i august, så han forsikrer at det er ikke penger som går inn på en sparekonto.

Store enkeltgaver
To menigheter gav hver sin sjekk på 50 000 kroner til Aril og Karis gullbryllupsfeiring, og det har også kommet inn flere enkeltgaver på liknende store beløp.

– En dag kom det også inn ei dame på økonomikontoret som tok opp 5 000 kroner i kontanter som hun ville gi til misjonen, forteller Arnold.

– Hun forklarte at det var bursdagspenger hun hadde fått, men fordi hun allerede hadde alt hun trengte gjennom pensjonen sin, gav hun gaven videre til dem som trenger dem mer.

Rolig på campingen
Vaktmester Rune Heimvoll kan også fortelle at det har vært ei ganske rolig uke i campingen, bortsett fra en natt da de ble forstyrret av et par ungdommer fra Flekkefjord. Ungdommene var tydelig ute etter å lage trøbbel, blant annet ved å skyte  fyrverkeri inn i campingområdet.

Vaktmesteren klarte tilslutt å stoppe bilen til ungdommene ved hjelp av en traktor til politiet kom og hentet dem.

– Jeg syntes hele stevnet har gått greit bortsett fra litt bråk den natta, men etter det gikk det greit, forteller han.

Fornøyde stevnedeltagere
Ellers kan ansatte på informasjonskontoret fortelle at tilbakemeldingene fra årets stevnedeltagere har vært veldig positive.

– Flere av kollektørene som har hjulpet til i mange år sa faktisk at dette var det beste stevnet noensinne etter deres mening, forteller Petra T. Aasland.

– Mange har også kommentert lovsangen som de syntes var veldig fin, og mange sier at det har vært en spesiell god atmosfære og stemning i år.

Hun viser til en lapp som henger på oppslagtavlen: ”Takk Gud for ei fantastisk stevneuke, hilsen Kirsten Koløy.”

Flere av møtene er lagt ut til salgs på DVD, sjekk webshopen for liste. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter