Erik Solheim Aril Edvardsen bidrar til å gjøre Jesus stor

– En kristen leder som bidrar til å gjøre Jesus stor, en som er opptatt av de viktigste spørsmålene i vår tid, sa Erik Solheim i en gullbryllupshilsen til Aril Edvardsen.

I forbindelse med gullbryllupsfeiringen til Aril og Kari Edvardsen under sommerstevnet i Sarons Dal, hadde pastor Sten Sørensen intervjuet flere i Oslo som ikke hadde anledning til å komme på festen.

– Statsråd Erik Solheim, hva forbinder du med Aril Edvardsen?
En kristen leder som bidrar til å gjøre Jesus stor, en som er opptatt av de viktigste spørsmålene i vår tid; at mange barn ikke kan spise seg mette, at mange barn ikke får lov til å vokse opp fordi de dør av sykdommer som vi lett kan helbrede fordi vi har medisiner tilgjengelig.

– Har du møtt Aril Edvardsen?
Ja, atskillige ganger. Jeg var jo kjempeimponert den gangen jeg satt på Stortinget og han plutselig kom trekkende med presidenten av Dagestan, en bitteliten russisk republikk som jeg tror ærlig talt at jeg var den eneste på Stortinget som hadde hørt om. Men Aril hadde vært der og drevet sin virksomhet, og fikk presidenten hit. Jeg har møtt ham mange flere ganger også. Nå nylig kom Burundis president til Norge. Det var altså på basis av at Burundis president hadde en sterk opplevelse, religiøs kristen opplevelse, da han lå ute i buskene i Burundi og drev geriljakrigføring. Da så han Aril Edvardsen på TV, og den opplevelsen bidro til den fredsprosessen vi nå har sett i Burundi. Og det at han kommer til Norge som Aril Edvardsens gjest, som møter oss politikere, var også en fantastisk opplevelse. Det er utrolig hva Aril Edvardsen har bidratt til i Burundi.

– Synes du hans virksomhet er viktig?
Jeg synes den er veldig viktig, kanskje spesielt fordi han er en kristen leder som snakker om toleranse og fred, og bidrar til toleranse mellom kristendommen og islam og jødedommen og andre religioner. Det at Aril har fått lov til å preke i Pakistan, store turneer der, er jo det klareste beviset på hans evne til å klare å snakke til og også med muslimer. De ser jo ikke på han som noen trussel, men som en religiøs leder de kan ha en dialog med. Akkurat samme dialog har han utøvd med palestinerne.

Kari og Aril Edvardsen, de har jo gullbryllup og det er jo i denne forbindelse vi lager dette intervjuet, har du noen lykkeønsker til dem?
Først, takk for alt dere har utrettet på 50 år, håper dere får 50 nye år til å utrette like mye. Og så føler jeg særlig behov for å si at uten Kari så hadde aldri Aril nådd det han har gjort. Hun er 50 % av hans livsverk. Han står frem med navnet, men uten henne så hadde han nok vært nokså hjelpeløs.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter