Aril Edvardsen berørte Tanzania

Pressemelding: I august avholdt evangelisten Aril Edvardsen to store møtekampanjer i Afrika.

– Den norske evangelisten fylte dag etter dag den store Sheikh Amvi Abeid Stadion i Arusha, sørvest for Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro, forteller biskop Eliudi Issangya, som var formann i arrangements kommiteen. Hans møter har åpnet et nytt kapittel for vennskap, fred og evangelisering blant Tanzania`s 39 millioner mennsker, som består av 35 % muslimer og 35 % animister og mange kristne.

– Biskop Issangya, som har bygd ”Afrikas Sarons Dal” i landsbyen Sakila etter han var elev ved Troens Bevis Bibel & Institutt i Sarons Dal, Kvinesdal i 1977-78, fikk besøk av kronprins Haakon Magnus i 2004. Biskopens senter i Tanzania har til nå utdannet 5200 pastorer og nasjonale misjonærer som har grunnlagt over 1200 nye menigheter i Tanzania og nabolandene. En av disse er Sylvester Gamanywa som nå er pastor for en menighet med 5000-7000 medlemmer i Dar es-Salam.

– Fra Aril Edvardsens første møte på stadion i Arusha fikk vi se tusener motta evangeliet, og ifølge Bibelens ord om tilgivelse ble de ”hvite som snøen på Kilimanjaro”, rapporterer biskop Issangya. Mirakler skjedde også i Jesu navn. Antallet møtebesøkende økte for hver dag fra 30 000 til 50 000, inntil stadion ble fylt på avslutnings søndagen.

– Aril Edvardsen berørte vår nasjon ved at hans møter ble kringkastet på radiostasjoner og omtalt i aviser. Arusha-provinsens guvernør åpnet møtekampanjen, og myndighetene lot Aril Edvardsen få bruke stadion som ellers aldri lånes ut til religiøse arrangement, verken til kristne eller muslimer.

Biskop Issangya forteller at på dagtid holdt Aril Edvardsen et predikantseminar der over 2300 nasjonale predikanter og kirkeledere deltok. Dette seminaret ble en øyeåpner for våre kristne ledere for nødvendigheten av brobygging, vennskap og dialog med muslimer og mennesker fra andre religioner, for å bidra til fred og harmoni i vår urolige verden.

Biskopen sier at kirkeledere i Tanzania har invitert Aril Edvardsen  tilbake til landet for å holde et lignende arrangement i hovedstaden Dar es-Salam.

Fra Arusha reiste Aril Edvardsen og hans team videre til Burundi på invitasjon fra president Pierre Nkurunziza.

Bilde 1 i trykkekvalitet

Bilde 2 i trykkekvalitet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter