Burundis president vil gi hele nasjonen brevkurset

– Slikt har ikke skjedd siden Daniels tid, sier Aril Edvardsen om presidenten som nå åpner hele landet for evangeliets innflytelse.

Generalen for Burundis største opprørsbevegelse CNDD-FDD nektet i mange år å slutte fred med regjeringen, tross de mange fredsforhandlinger i Arusha, Tanzania og Pretoria, Sør-Afrika, ledet av Nelson Mandela, Kofi Annan og afrikanske presidenter. Borgerkrigen førte til at ca. 300 000 mistet livet i Burundis blodbad, og 1,2 millioner ble hjemløse.

Men høsten 2003 lå opprørslederen, Pierre Nkurunziza, skjult i buskene bak stadion i Burundis hovedstad og hørte Aril Edvardsen preke om ”Jesus eller Barabbas”.

Opprørslederen ble en Jesu disippel, la ned våpnene, gjorde fred, og fortalte på radio og TV at han var blitt frelst.

I 2005 ble han valgt til Burundis president. Nå vil president Nkurunziza anvende Edvardsens brevkurs ”Det nye liv” i alle skoler og blant Burundis flere hundre tusentallige hær.

– Spørsmålet er bare om kristenfolket i Norge og Norden vil støtte prosjektet økonomisk så Troens Bevis får midler til trykking av brevkurset, og til utvidet brevskolestab, skriver Aril Edvardsen i Troens Bevis for september.

– At en nasjons øverste leder åpner opp et helt land for Guds Ord på en slik måte, har trolig ikke skjedd siden profeten Daniels tid.

Strålende fornøyd med besøket
Etter invitasjon fra Troens Bevis besøkte presidenten Norge i juni, deriblant for å delta på folkemøtene i Fredrikstad. Under besøket  introduserte Edvardsen ham til den norske regjering. Utviklings- og bistandsminister Erik Solheim lover hjelp fra norske myndigheter til å gjenreise Burundi materielt og økonomisk.
Nkurunziza var strålende fornøyd med sitt Norgesbesøk, men sier at landets etikk og moral må samtidig gjenreises dersom dette skal lykkes. Og dette kan Nordens kristne hjelpe med gjennom brevkurset ”Det nye liv”, tilføyer Edvardsen.

Under folkemøtene ble det samlet inn kr. 111 000,-  til dette prosjektet, men siden målet er å trykke opp 2 millioner eksemplarer av kurset for Burundi,  er det et godt stykke igjen før trykkingen kan starte.
Det arbeides nå også for å finne nye steder, kanskje India, for å trykke brevkurset rimeligere. I tillegg skal formatet gjøres om for senke postutgifter når leksene rettes og returneres til elevene.

Du kan også gi en gave som vil hjelpe den åndelige og moralske gjenoppbyggingen av Burunidi. Klikk her og husk å merke gaven ”Brevkurs til Burundi”

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter