Arabere leter etter barmhjertighet

For mange er ”Miracle”-kanalen blitt et lys i mørke. Flere hjerteskjærende brev forteller om arabere som søker etter en barmhjertig Gud i en ellers nådeløs hverdag.

 

Selv om ”Miracle”-kanalen fra Troens Bevis får flest tilbakemeldinger fra muslimer  er det også mange arabiske kristne som ser programmene. Endel av brevene er hjerteskjærende og forteller om stor nød på det menneskelige plan. Flere beskriver  livets nederlag og kulturelle fordommer som gjør livet vanskelig, uansett hva slags religion de praktisere.

I august fikk kanalen dette brevet fra Nadja i Egypt som forteller sin historie:
– Jeg kommer fra en kristen  familie i  Egypt og er 38 år gammel og forlovet.
Jeg er trøtt av livet. Faren min er helt funksjonshemmet, og da han nylig begynte å tigge ute på gata bestemte jeg meg for å begynne å jobbe.
Da jeg var på vei hjem fra jobb ble jeg voldtatt og mistet min uskyld. Jeg bestemte meg for å fortelle dette til min forlovede. Da jeg gjorde det brøt han forlovelsen og gikk. Og ikke bare det, han fortalte alle naboene våre hva som var skjedd. Etter dette får jeg stadig høre ordet “hore” når jeg går på gata.

– Jeg føler med psykisk veldig dårlig og jeg tror ikke det er noen i verden som er like dårlige som meg. Jeg har forsøkt å få hjelp av rettsvesenet, men ingen har vært villig til å hjelpe meg. For å være helt ærlig hater jeg alle kristne akkurat nå, og hadde det ikke vært for Guds barmhjertighet hadde jeg tatt selvmord for lenge siden. Hva skal jeg gjøre? Jeg ser på programmene deres.

Oppfølgingskontorer i Sverige kan fortelle at i akkurat dette tilfellet har de kontaktet en kristen kvinne fra samme området som er kompetent til å hjelpe Nadja.

Flere av programmene til ”Miracle”-kanalen tar for seg nettopp slike vanskelige temaer som ofte er tabulagte av  kulturelle fordommer i den arabiske verden. Responsen på disse programmene har vært enorm og ofte rystende.

Ved å gi en gave til ”Miracle”-kanalen kan du hjelpe flere kvinner som Nadja å finne hjelp og støtte. Husk å merk gaven ””Miracle”-kanalen”. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter