Stor bryllupsfest på Dinasenteret med bildegalleri

Det var stor glede da det første bryllupet på Dinasenteret kunne feires i august. Da fikk Claudine sin Claudio.

 

KLIKK HER FOR BILDEGALLERI

Det var en spesielt gledesfylt begivenhet da Claudine, som den første jenta fra Dinasenteret som gifter seg, kunne feire bryllup i august. Da fikk hun sin Claudio, sønnen til vaktmesteren på senteret.

Fordi Rune Edvardsen og hele storfamilien allerede var i Afrika i anledning sommerens store korstog, passet det fint å legge bryllupet til dagene da norgesgjestene kunne være til stede.

Føler ansvar for barna
Det var Rune som startet Dinasenteret for voldtatte jenter i 2003 og som nå er blitt en  egen stiftelse i Troens Bevis. Idag bor det 41 jenter der som han føler et spesielt ansvar for. Han måtte derfor forsikre seg så snart han kom frem at Claudine var helt sikker på at hun virkelig ville gifte seg. Men bruden var ikke i tvil, ei heller brudgommen.

– Nå må vi slippe henne så hun kan finne sin egen grunn å stå på, forklarer Rune.

– Hun har også fått jobb på senteret med å passe de minste barna.

En av de første
Claudine var en av de første jentene som fikk ly på Dina-senteret da hun kom dit som 14-åring. Da hadde hun levd på gaten siden hun ble voldtatt som 8-10 åring. Hennes historie er dessverre ikke unik, dette er skjebnen til utallige barn i Kongo som er offer for krigshandlinger, rebeller eller har aidsyke foreldre som dør altfor tidlig. Forskjellen er bare at hun er en av de få som har fått hjelp.

Splitter ny brudekjole
Det var også stor glede da besøket fra Norge kunne overrekke en splitter ny brudekjole med alt tilbehør som gave fra Snefrids brudesalong i Kristiansand. Snefrid har i flere år støttet Dinasenteret, og har gitt flere titalls nydelige utleiekjoler som er blitt solgt i Kenya til inntekt for senteret.

Stor fest
Selve vielsen foregikk med 200 gjester hos guvernøren. – Han leste både Skriftord og ga en veldig fin veiledning til brudeparet om hva det vil si å være gift, forteller Rune.

Deretter forsatte bryllupsfesten i kirken på Bestaidasenteret med 500 gjester. På dette senteret, som også tilhører Dina Stiftelsen, bor det 43 hjemløse gutter. Også her har enkelte av de første guttene blitt så store at de har flyttet ut og fått seg jobb, blant annet i en kirke. Det er også her det er bygget en felles skole som både jentene og guttene i hjelpeprosjektet går på.

– Fra klokken 3 på ettermiddagen til klokken 10 på kvelden satt vi og åt og åt og åt, forteller Rune, som lattermild legger til at han aldri har sett takknemligere bryllupsgjester spise så mye i så mange timer. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter