Brevskoleelever myrdet i Kongo

Mens den innfødte misjonæren besøkte brevskoleelever, ble landsbyen angrepet av Hutu-rebeller. Fortvilet kom han tilbake til hovedkontoret i Bukavu med bilder av drepte barn og voksne.

 Det var i mai at en av Troens Bevis sine 14 evangelister i Kongo besøkte landsbyen Kaniola til fots.

Kaniola ligger øst i Kongo, 60 kilometer utenfor Bukavo. Den er en av flere landsbyer som blir terrorisert av Hutu-rebeller med kidnappinger, krav om løsepenger og mat mot ”beskyttelse”. Allikevel regnes den som en av de ”trygge stedene” der tusenvis av flyktninger fra andre herjede og nedbrente landsbyer har søkt tilflukt.

Evangelisten skulle avlevere rettede lekser fra elever som tar brevkurset Det nye liv.

Fordi mange landsyer ligger langt inne i jungelen og langt unna postens ruter, går flere av evangelistene mange mil til fots for å besøke elevene. Mange av dem vet også at de beveger seg i områder med fare for eget liv.

Det var under et slikt besøk at denne familien i Kaniola ble angrepet av Hutu-rebeller. Evangelisten rømte til skogs, og da han kom tilbake ble han møtt av en brutal massakre.

Bildene han tok viser far og sønn som ligger drept i hytta. Datteren ligger drept utenfor. Moren, som ikke var hjemme da de ble angrepet, står ved hytta og gråter.

Dødeligste stedet på jord
Kongo regnes i dag som ett av de dødeligste stedene på jord. 3,9 millioner mennesker døde under krigen som brøt ut i 1998, noe som gjør den til verdens mest dødbringende konflikt siden Den andre verdenskrig.  Selv om den siste krigen kom til en offisiell slutt for 3 år siden, dør 1250 mennesker hver dag av krigsrelaterte årsaker. Spesielt øst i landet rundt Bukavu, plyndrer, voldtar og myrder Hutu-rebeller og andre opprørsgrupper.

Enorm etterspørsel etter brevkurset
Troens Bevis har i dag to brevskolekontor i Kongo, det ene ligger i Goma, og det andre er i Bukavu. Til sammen har de 95 000 elever hvorav 50 000 er aktive nå.

Den store etterspørselen etter brevkurset vitner om en enorm hunger etter evangeliet.

Rune Edvardsen, leder for Troens Bevis, besøker Afrika flere ganger i året for å overse Troens Bevis sitt arbeide der. Han forteller at han stadig blir overrasket over vitnesbyrdene han hører fra folk som har tatt brevkurset og er blitt totalt forandret.

– En ting som jeg lærte av kurset, er forskjellen mellom å lytte til Guds Ord og bare gjøre som en selv vil, skriver Mibulano Mangala, elev ved brevskolen i Bukavu.

– Før jeg kjente Jesus var jeg umoralsk, sint og stolt, jeg løy og drev med heksekunster. Da jeg var ferdig med leksjonene, overbeviste Guds ånd meg om at jeg måtte forandre livet mitt. Nå er jeg en troende og jeg vil fortsette å lese Bibelen.

En annen elev i Bukavu, Patrice Changa Changa, forteller at hun var ulydig, trettekjær og levde umoralsk.  – Nå har jeg fått et nytt liv, og jeg er veldig glad for å kunne leve hele mitt liv med Jesus Kristus.

For dem som konstant lever med døden på kloss hold blir naturlig nok spørsmål om frelse og evig liv veldig viktig. Men brevkurset formidler også evangeliets kraft til fred og forsoning som folk lengter sårt etter.
Time magazine, som den siste tiden har satt søkelyset på tilstanden i Kongo,  skriver at landet er like uberegnelig og farlig som noen gang, og ett av de verste stedene på jorden i dag. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter