Burundis president deltok i Aril Edvardsens kampanje

Pressemelding: – Det er ikke lett å lede et land der vold har vært vanlig i så mange år, sa Burundi´s president Pierre Nkurunziza da han hadde fortrolige samtaler med Aril Edvardsen.

 

Jeg må jo ta ansvaret når brutalitet blir utført av enkelte i vår hær og i vårt politi, når de skal stanse banditter eller opprørere.

Aril Edvardsen holdt den ene av to evangeliske kampanjer i Afrika i høst i Burundi´s nordligste provins Ngozi, der også Burundi´s president deltok. Presidenten hadde bedt Burundi´s Evangeliske Allianse, som arrangerte møtene, om å legge kampanjen til Masanganzira, et tilsynelatende øde fjellområde der presidenten hadde vokst opp, mens hans far var guvernør i Ngozi provinsen.

Grunnen for at presidenten ville at møtene skulle holdes der var to-foldig: Ngozi har mange muslimer, og presidenten ønsket å bruke Aril Edvardsens erfaring med brobygging og dialog med muslimer. Derfor ble møtene avsluttet med en Freds og Harmoni Konferanse i provinsens hovedstad, Ngozi City.

Den andre grunnen var at den siste opprørsbevegelsen FNL, som enda ikke hadde sluttet seg til freden i Burundi, holdt til i fjellene i Ngozi og Bubanza provinsene.

Aril Edvardsen og hans team ble nesten målløse da titusener samlet seg til møtene i Masanganzira i den øde fjellheimen, der man ikke kunne se en eneste landsby i mils omkrets.

Burundi-biskopen Charles Nduwumukama skriver i en rapport at ca. 20 000 samlet seg til det første møtet, 25 000 til det neste, og folkemassene fortsatte å vokse hver dag. (Aril Edvardsen selv regnet med noe lavere tall). Biskopen forteller at 61 500 av Aril Edvardsens brevkurs på kirundi språket ble utdelt som oppfølging av de som ville ”ta imot Jesus som sin frelser”.

Biskop Charles rapporterer også om mirakler som skjedde ”i Jesu Navn”, og at mange av disse ble vist i kveldsnyhetene på Burundi TV flere kvelder.
Aril Edvardsen tilbrakte tid alene sammen med Burundi´s president i statsboligen i Ngozi. Etter at den tidligere berømte opprørslederen ”ble omvendt” og gjorde fred, da han hørte Aril Edvardsen høsten 2003, har Pierre Nkurunziza nærmest regnet evangelisten fra Norge som sin åndelige far og rådgiver, etter at han ble president i august 2005.

Mens presidenten oppholdt seg i Ngozi holdt han, blant annet, fredsamtaler med opprørsbevegelsen FNL. Og noen dager senere, den 7.september, undertegnet president Nkurunziza en fredsavtale med FNL´s leder Agathon Rwasa. Dette skjedde i Dar es Salam i nærvær av presidentene i Tanzania, Uganda og Sør Afrika. Dersom avtalen holder har den siste opprørsgruppe i Burundi lagt våpnene ned. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter