Iranere vil ha Bibelen

– Hva enn du har hørt om Iran fra media, Gud gjør store ting i Iran. Herren drar menn og kvinner og barn til seg, melder Troens Bevis’ sine kontaktpersoner i landet.

 

Mange i Iran var lettet da de store forandringene uteble etter at Mahmoud Ahmadinejad inntok presidentkontoret i fjor sommer. Men nå rapporterer iranske journalister om gradvis innføring av strenge religiøse koder for hele befolkningen.

Det er spesielt kvinnene som rammes hardt, men friheten til alle innskrenkes. I slutten av august ble lastebiler observert i Teherans gater fullastet med ulovlige parabolantenner politiet hadde konfiskert. Og kvelden da myndighetene ville feire Hizbollas uavgjorte seier; i Libanon, ble alle byens innbyggere oppfordret til å gå opp på hustakene og rope Allahu akbar, Gud er stor, på ett bestemt tidspunkt. Men i motsetning til begynnelsen av den Islamske revolusjonen, da slike oppfordringer hadde masseoppslutning, var det bare stillhet å høre i store deler av byen.

Troens Bevis støtter 10 evangelister i Iran. De forteller om stor etterspørsel etter Bibelen og menigheter og husgrupper som vokser. – Den nye pocktbibelen har nådd ut til tusener av iranere som søker Gud, skriver en av evangelistene. – En student som hadde et nytestamente som han ville gi bort, ba Gud om ledelse, og på slutten av dagen la han merke til en familie. Han gikk bort til dem og delte Ordet før han gav Det nye testamentet til moren. Moren var overlykkelig og fortalte studenten at for to uker siden hadde Jesus åpenbart seg for henne i en drøm, og at hun gjerne ville lære mer om Jesus.

Den siste rapporten fra Iran forteller at ett av prosjektene som har hatt særdeles god respons er kristne barnebøker. Selv om Iran er et eldgammelt land har det en ung befolkning. Hele 34 % er i gjennomsnittet under 15 år (24 millioner). På samme tid ha det kun vært 10 kristne barne- og ungdomsbøker til salgs.

Nå er det trykket opp 5 nye barne- og ungdomsbøker på persisk. Det er også laget en barneserie med et klart evangelisk budskap som skal sendes på satellitt-tv.

Rapporten forteller også om en tjeneste blant studenter der de utdanner unge til å bli kristne ledere. -En av dem som har fullført dette kurset forteller at han fikk lede en innflytelsesrik person i Iran til Jesus. Denne nye troende personen har også latt seg døpe, og ut fra hans vitnesbyrd har mange kommet til menigheten igjen. Sist vi hørte fra denne studenten var det seks personer som hadde omvendt seg og ble lagt til menigheten på en dag.

Det er 14 studenter som nå tar dette intensive lederkurset.

Rapporten tar også med denne historien der menigheten til en av evangelistene ba for ei ung jente som var alvorlig syk. – En mann hadde en troende datter som var alvorlig syk og skulle til sykehuset for å undersøkes. Imens ba menigheten for denne familien om at Herren skulle helbrede, og at flere i familien skulle komme til tro på Jesus på grunn av dette mirakelet.

Etter å ha blitt undersøkt kom legene frem til at det de trodde var kreft, var umulig å påvise av undersøkelsene. Datteren hadde ingen symptomer på kreftsykdom lenger. Etter en ekstra sjekk under operasjonen, var datteren friskmeldt. Flere i hennes familie trodde da at Jesus hadde helbredet henne.

– Våre bønner ble hørt, priset være Herren, skriver evangelisten.

Troens Bevis støtter 700 innfødte misjonærer i 42 land.

Du kan også få din egen stedfortreder på misjonsmarka. Snakk med Kåre på telefon 38 35 75 00.

Du kan også støtte misjonærene med en enkelt gave.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter