fbpx

Spiller inn familiedrama i Sarons Dal

Denne uken startet innspillingen av en ny stor TV-serie i Sarons Dal. En egyptisk familie spiller ut hverdagslivets drama med kreative løsninger.

 

Denne uken startet innspillingen av «The House» for «Miracle»-kanalen. Innspillingen skjer i TV-studio i Sarons Dal, der aktørene er en familie på fire fra Egypt. Serien handler om livet i en arabisk familie og hvordan de takler hverdagslivets utfordringer.

Det er den største og mest omfattende produksjonen Troens Bevis har hatt på flere år, og i hele vår og sommer er det blitt snekret, malt og innredet stue, kjøkken og barnerom etter utallige Ikea-besøk.

Produsent Ronny Tønnessen forteller at den største utfordringen for han har kanskje vært at manuset for hver episode blir skrevet i Kairo og han fikk først den engelske oversettelsen rett før de gikk i produksjon.

– Dermed er det lite tid til å foreta forandringer, men litt blir det for å tilpasse manuset vinklingen vi vil ha, sier han.

Forviklinger med humor

Første dagen på settet var det morens bursdag som skulle feires foran kamera. Hun blir skuffet da hun ikke får det hun har gitt hint om i månedsvis til mannen, og anklager ham for ikke å lytte når hun snakker. En konflikt mange gjenkjenner seg i, med andre ord. Her får seerne se hvordan ekteparet ordner opp i sakene med en del morsomme forviklinger underveis.

Første gang for familien

Verken faren Abed, moren Tona, sønnen Andro eller datteren Emy har deltatt i TV-produksjoner tidligere, men for å forberede seg har de hatt flere «øvelsestimer» foran kamera i ett TV-studio i Kairo.

Ekteparet har i flere år arbeidet for Wycliffe Bibelselskap i Egypt. Nå har de sin egen tjeneste, der de jobber med brobygging og relasjoner mellom kristne og muslimer.

Serien skal sendes på Troens Bevis sin 24-timers sattellittkanal i 2007.

Troens Bevis lager og sender arabiske TV-program som formidler kristne verdier og fremmer forståelse og respekt mellom kristne og muslimer. Vil du gi en gave til dette arbeidet kan du klikke her.

 



Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter