Så Schindler’s liste før Israelstur

Misjonselevene så Schindler’s liste før besøket til Holocaust museet i Jerusalem.

– Filmen fikk meg til å tenke mer alvorlig på det vi kommer til å se, det blir ikke bare en vanlig ferie, sa Beate etter å ha sett Schindler’s liste. Beate er en av 17 elever og lærere fra Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt som skulle være med på skoleturen til Israel. De fleste av elevene har ikke vært i Israel før.

– Jeg tror turen blir like sterk uansett, mente Bjørn, som går andre året på skolen og har sett filmen 2 ganger før.

Schindler’s liste er den sterke Steven Spielberg-filmen fra 2. verdenskrig om forretningsmannen Schindler som reddet over 1000 jøder ved å ”kjøpe dem” som arbeidskraft til fabrikken sin, og dermed sparte dem for døden i konsentrasjonsleiren.

Elin Fidjeland, lærer ved misjonskolen, forteller at hensikten med å vise filmen var å forberede elevene til besøket i Holocaust museet i Jerusalem.

Gleder seg mest til å se Jesu grav
– Jeg tenker mest bibelhistorie nå når vi reiser, forteller Line som akkurat har begynt på skolen.  – Jeg gleder meg absolutt mest til å besøke Jesu grav og å gå på de bibelske stedene. Det å kunne gå rundt i Galilea og besøke Betlehem,  å se kjente bibelske steder. Men Joakim, som også er første års elev, er ikke i tvil om hva høydepunktet for han blir. – Å treffe kristne jøder!

Det vil han få god anledning til når reisefølget blant annet stopper innom den messianske menigheten ”Adonai Roi” i Tel Aviv. Elevene får også observere forsoningsarbeide som kristne arabere og messianske jøder står bak.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter