1000 personer tok imot evangeliet i muslimsk by

For første gang i historien gjestet en internasjonal predikant den sterkt muslimske byen Liwonde i Malawi. Kampanjen ble holdt i nært samarbeide med nasjonale misjonærer underholdt av Troens Bevis.

I september holdt Harald Mydland en historisk møtekampanje i byen Liwonde, som er senteret for Yao-folket i Malawi. Harald Mydland har i flere år vært redaktør for Troens Bevis magasin, men har nå i større grad tatt skrittet ut på egenhånd som evangelist og forkynner. Gjennom flere kampanjer i Afrika opplever han store resultater etter modellen han observerte gjennom Aril Edvardsens virke.

Stri tørn i forkant av møtene
Harald Mydland forteller at den lokale arrangementkomiteen hadde en stri tørn i forkant av møtekampanjen i Liwonde. Gang på gang ble møteplakatene revet ned og kampanjen forsøkt motarbeidet på ulike måter. Allikevel kom det opp mot 1000-1200 folk på  kveldsmøtene på den lokale fotballbanen i byen.

– Hvilken glede det er å forkynne evangeliet til mennesker som aldri før har hørt de gode nyhetene om frelse og evig liv i Kristus, sier Mydland. – Vi reiser ikke den lange veien fra Norge for å  bringe afrikanere eller andre dårlige nyheter!

Kreft svulst forsvant
Harald Mydland forteller at flere mennesker vitnet om helbredelser på møtene, blant annet fortalte en kvinne om en kreftsvulst i lysken som momentant forsvant. En annen mann som også hadde hatt kreft i flere år fortalte at Jesus hadde rørt ved ham under forbønnen for de syke, og at kreften hadde forsvunnet.

Afrikansk misjonsveteran
200 nasjonale predikanter fra store deler av landet deltok på predikantseminaret som ble holdt på dagtid under kampanjen. Solomon Ng’imba, misjonsveteran fra Tanzania og tidligere bibelskoleelev i Sarons Dal, nå mangeårig misjonær til flere afrikanske land, deltok i undervisningen på seminaret til stor velsignelse, forteller Mydland.

Under selve kampanjen var det bortimot 1000 mennesker som tok imot evangeliet om Jesus Kristus. De frelsesøkende gav sine navn og adresser og følges nå opp gjennom de nasjonale kirkene i Liwonde-distriktet.

For å motta et gratis abonnement i ett år på Troens Bevis magasin, der du kan lese inspirerende misjonsnytt og trosstyrkende undervisning hver måned, klikk her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter