Aril Edvardsen krydret kjærlighetsuken

For andre året på rad gjestet Aril Edvardsen den såkalte kjærlighetsuken i Sokndal, lengst sør i Rogaland. I fjor åpnet han ”fredsvarden” sammen med utviklingsminister Erik Solheim.

Kjærlighetsuken er et av flere lokale tiltak med sikte på å øke folks livskvalitet og identitet. Butikkene pyntes med hjerter og kjærlige tilbud, og bygda flommer over av blomster og hjerter av alle slag hele uken gjennom.

Dette er rammen omkring kjærlighetsuken, som på ny ble arrangert i Sokndal kommune 24. september til 4. oktober. Sokndal er første kommunen i Norden som er medlem av den italienske bevegelsen Cittaslow.

”Den største gleda ein kan ha”
Temaet for Aril Edvardsens innlegg på folkemøtet i et fullsatt ”Soknatun” fredags kveld under kjærlighetsuken, var diakoni – dette å være et medmenneske.

”Min bestemor sa alltid: ”Den største gleda ein kan ha, det er å gjera andre glad”. Dette er å være medmenneske, det mest meningsfulle livet som fins. Men er du bare opptatt av deg selv, blir livet anstrengt og negativt sa Aril Edvardsen innledningsvis.

– Jeg tror jeg har funnet ut hvorfor jeg lever. Hver morgen når jeg slenger beina over sengekanten, vet jeg meningen med livet og hvorfor jeg er skapt. Egoismen tanker bare på seg selv og gjør oss avstumpet og selvopptatt.
– Men hvis vi er medmennesker da forstår vi det viktigste av alt: Gi, ikke bare motta. Vi trenger å motta også hvis vi er syke eller i andre behov, men hvis vi bare tenker på å fylle oss selv, da blir vi negative umulighetstenkere.
– Livet kan bli bare et minus hvis det ikke er noe annet bak. Men Guds kjærlighet gjør at livet kan bli forvandlet til et pluss. Det fins to slags mennesker; de positive som ser mulighetene, og de negative, som ser det umulige i alt. Det hele beror på hvor du plasserer ordet men, framholdt Edvardsen.

Trefoldig virkelighetsbilde
– I dag rår den endimensjonale virkelighetsoppfattelse i verden der mennesket settes i sentrum. Mange har denne feilaktive oppfattelsen, mens det i virkeligheten fins tre dimensjoner: Guds makt, den ondes makt, og mennesket, understreket Aril Edvardsen.

– Det er viktig hvor vi plugger inn. Korset er livets midtpunkt og representerer de nye sjanser og muligheter. Vi feiler alle noen ganger; derfor trenger vi å ha kontakt med den positive kraften i universet. Den kraften lærer oss å tjene andre, som er meningen med livet.

– Jeg kan være sammen med folk av alle livssyn, ikke fordi jeg vingler, men fordi jeg er trygg. Hvis du er usikker; da hold deg på bedehuset. For å være tolerant må du være trygg i det du tror på, sa Aril Edvardsen, og fortalte avslutningsvis den fantastiske historien om presidenten i Burundi, tidligere opprørsleder, som lyttet til Aril Edvardsens budskap, og fikk sitt liv forvandlet da han kom til tro på Jesus som frelser.

– Et helt land kan bli forvandlet når folk forvandles innenfra og vi kan være noe for hverandre, poengterte Aril Edvardsen.

Aril Edvardsen sammen med Olav Lunde, primus motor for kjærlighetsuken, og tidligere vinner av den nasjonale frivillighetsprisen i Norge 2003. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter