Israel Kristendomsstudier i skolene men ikke for jøder

Fra og med i år kan arabiske elever i Israel ta eksamen i kristendom på videregående skoler. Mens muslimske elever har tillatelse til å ta dette studiet, er det ikke tillatt for jødiske elever.

Fra og med dette skoleåret vil studenter på videregående skoler i Israel kunne ta eksamen i kristendom for første gang. Foreløpig er studiet kun åpnet for arabere.

Men talsmenn for Utdanningsdepartementet i Israel har sagt at i fremtiden kan dette studiet også bli tilgjengelig for jøder. Leder for pedagogisk avdeling i departementet, professor Anat Zohar, har sagt at studiet helt nylig ble introdusert i pensumet, og at departementet vil vurdere om studiet også skal bli tilgjengelig for jødiske elever en gang i fremtiden, skriver nettsiden ”Come and See” fra Nasareth.

Det nye pensumet blir en del av de obligatoriske religionsstudiene i skolene. Det nye kristendomsstudiet er fruktene av en komité bestående av katolikker, gresk ortodokse, maronitter og anglikanere – i tillegg til en muslimsk representant. Evangeliske kristne fikk ikke delta i denne komiteen.

Studiet består av en biografi over Jesu liv og kapitler som viser hvordan kirkestrukturen er bygd opp, regler for oppførsel i en kirke og forskjellige bønner.

Udanningsdepartementet forklarer at religiøse studier i Israel er delt opp i sektorer der den jødiske sektoren studerer jødedommen, den muslimske sektoren islam, og den kristne arabiske sektoren kristendom. Det er i dag bortimot 30 000 kristne elever i Israel.

Redaktøren for Internettsiden ”Come and See” skriver videre at evangeliske kristne er nå i kontakt med advokater, lærere og teologer for å protestere at de ble utestengt fra komiteen som utformet studiet og skulle representere alle kristne retninger i landet.

Kilde: www. Come and See.com

Troens Bevis støtter i dag 12 nasjonale misjonærer i Israel og på Vestbredden som arbieder utifra arabiske og messianske menigheter.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter