Misjonær ble frelst i møte med skandinavere

Mourad fra Algerie ble frelst i møte med et skandinavisk reisefølge. Nå er flere hundre blitt troende i hans distrikt.

 

Berberen Mourad fra Algeria virker idag som en av Troens Bevis sine misjonærer i Tunisia. Han er vokst opp i en sekulær muslimsk berberfamilie i Algeria. Mange av hans brødre arbeider i politiet eller i hæren. I 2002 reiste han til Tunisia for å arbeide. Han fikk jobb som vakt i en restaurant, og fikk husly med to kamerater. En dag spurte de ham om han kunne tenkte seg å være guide for en skandinavisk gruppe som skulle besøke Algerie. Dette syntes han var spennende og svarte ja til.

– Jeg tok skandinavene med meg til Algerie og viste dem rundt. Jeg viste dem også en del kirker i Algerie, selv om jeg på den tiden ikke selv var troende. Her i kirkene møtte jeg for første gang algeriske troende. Jeg så noe nytt i deres liv. Jeg la merke til deres glede og deres kjærlighet, forteller Mourad.

Etter 9 dager med guiding reiste han tilbake til Tunisia igjen. Han mistet jobben sin, men fortsatte å holde kontakt med skandinaverne som han guidet.

– De var også troende og jeg lærte mye når jeg var sammen med dem. 2 uker etter at vi kom tilbake til byen tok jeg imot Jesus som min frelser. Etter 3 måneder ble jeg døpt i vann, forteller han.

I 2002 reiste han utenlands og gikk en 6-måneders disippelskole. Etter det kom han tilbake og begynte å vitne om Jesus i sin hjemby, hvor han forsøkte å etablere husgrupper.

– Jeg opplevde at mange ble helbredet og utfridd ved forbønn. Nå er nesten hele familien min frelst. Jeg var den første troende i mitt hjemområde, og nå er det flere hundre troende der. Noen har kommet til tro ved å høre vitnesbyrdet mitt, mens andre har møtt troende som har vitnet for dem, forteller Mourad.

I 2005 flyttet han til Sousse i Tunisia hvor han i dag arbeider og tjener Herren. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter