Stoppet av truende soldater

Troens Bevis teamet med Rune Edvardsen i spissen ble tirsdag ettermiddag stoppet og tvunget til å snu av truende soldater i Kongo. De tolv nordmennene og 70 barnehjemsbarn var på vei inn i Masisi området til en pygmé menighet for å holde konsert og møter.

Onsdag ettermiddag ble teamet med 12 nordmenn og bortimot 70 barnehjemsbarn fra Goma stoppet og tvunget til å snu av aggressive soldater i en vei sperring i Masisi området i Kongo. Alle er del av ett team fra Troens Bevis Verdens Evangelisering som var på vei inn til en pygmé menighet der de skulle holde kampanje og konsert. Flere av barnehjemsbarna fra Troens Bevis sine to barnehjem i Goma, Dina og Betsaida-senteret, skulle også få treffe sine foreldre som bor i dette området.

– Alt står bra til, men vi har valgt å snu på grunn av soldatenes aggressive og truende oppførsel, forteller Helge Flatøy, lærer ved misjonsskolen i Sarons Dal, på mobil telefon mandag ettermiddag.

De hadde vært på veien i seks og en halv time og passert flere veisperringer da de truende soldatene blokkerte veien.

– De fortalte at de ikke hadde blitt betalt siden januar. Soldatene tilhører opprørslederen Akanya, og vi vender nå tilbake til Goma, forklarer Flatøy.

Soldatene nektet kolonnen på 3 lastebiler å snu ved veisperringen, og hele følget måtte rygge 500 meter for å finne snuplass.

– Men det er en fantastisk fin stemning i hele reisefølget, og alle er ved godt mot, fortalte Flatøy. Da stod han på ett jorde 300-400 meter unna soldatene og så på kolonnen som holdt på å rygge.

– Nå skal vi heller prøve å få i stand møter i Goma før vi drar videre til Uvira som planlagt.

Rune Edvardsen, som flere ganger har vært inne i dette området tidligere, var klar over at det kunne bli problemer langs veien. Det er første gang at en evangelisk kampanje blir holdt inne i de dype skogene i dette området, og Rune Edvardsen hadde håpet at de ville klare å komme frem til pygmé menigheten på flere hundre familier som drives av nasjonale misjonærer som får støtte fra Troens Bevis. Pygmeene bor på ett fjell Rune Edvardsen fikk kjøpe til dem i 2004, og teamet skulle også få være med på innvielsen av en ny skole som er bygget med støtte fra Dina Stiftelsen i Troens Bevis. 

I neste uke skal teamet videre til byen Uvira i Kongo som huser flere hundre tusen flyktinger, spesielt fra Burundi.

Hele Kongo har vært preget av en spent stemning og trues nå av borgerkrig etter at opposisjonen nekter å godta valgresultatene etter det første valget på 50 år ble avsluttet i forrige uke.

Bilde av Rune Edvardsen i trykkekvalitet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter