Troens Bevis teamet er trygt fremme i Uvira

Teamet fra Troens Bevis på 12 personer kom trygt frem til byen Uvira i Kongo torsdag ettermiddag, etter en dramatisk start på uken i Masisi området lengre nord i landet.

Etter et dramatisk døgn i begynnelsen av denne uken da Rune Edvardsen sammen med 11 andre nordmenn og 70 barnehjemsbarn ble truet og tvunget til å snu av soldater i Kongo, er nå TB teamet trygt på plass i Uvira, der de begynner på en møtekampanje fredag kveld.

Helge Flatøy, lærer ved misjonsskolen i Sarons Dal, forteller på SMS at de fikk en varm mottakelse i Uvira med et helt hornorkester som satt bakpå en åpen lastebil og spilte mens de fulgte etter dem rundt i byen.

Han forteller i midlertidig at fredag morgen er de oppfordret til å holde seg innendørs da det er mye soldattropper på vei gjennom byen, sannsynligvis opp til Masisi området.

Møtene i Uvira begynner i kveld på en åpen stadion og fortsetter til søndag. Rune Edvardsen skal holde full konsert med bandet sitt der han også forkynner evangeliet til de fremmøtte, gir frelsesinnbydelse og ber for de syke.

Det bor offisielt rett over 40,000 mennesker i Uvira, men med alle flyktningebyene i og på strekningen mellom Uvira og Bukavu er dette tallet mangedoblet.

Alle barnehjemsbarna som var med på turen opp til Masisi er for øvrig trygt tilbake i Goma på Dina og Betsaida-senteret. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter