Palestina Pastor forenes med kone og barn igjen

Innfødt misjonær og baptistpastor i Gaza, Hanna Massad, har endelig fått innvilget visum for kone og barn av israelske myndigheter.

 

Hanna Massad er pastor for Gaza Baptistmenighet. Dette er den eneste evangeliske menigheten i Gaza by hvor det bor 1,4 millioner muslimer. Massad er også en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer og mottar månedlig støtte fra misjonspartnere i Norge.

For fire år siden, kort tid etter at han giftet seg med en ung jordansk kvinne som het Suhad, ble paret ufrivillig separert i 14 måneder da israelske myndigheter nektet henne tilbakereise til Gaza etter et kort besøk hos sine foreldre i Jordan. Etter mye bønn, mange brev og hjelp fra en advokat i Jerusalem fikk Suhad omsider tillatelse til å reise tilbake til mannen sin.
Tidlig i sommer tok Suhad med seg sin 21 måneder gamle datter og reiste til foreldrene i Amman for å føde sitt andre barn. 

Nylig fikk pastor Hanna Massad tillatelse til å forlate Gaza for å hente hjem kone og barn. Men Suhad og barna ble på  nytt nektet visum til Gaza av israelske myndigheter. Han fryktet at adskillelsen kunne bli permanent om ikke noe skjedde snart. Han ba også venner i Vest om hjelp ved å kontakte den israelske ambassaden i Amman på vegne av dem.

For få dager siden ble familien informert om at Innenriksdepartementet i Jerusalem nå har bevilget visum til Gaza for Suhad og de 2 døtrene.
– De sa de trengte 10-14 dager for finne den beste måten å ordne tillatelsen for tilbakereisen på, dette er veldig gode nyheter, sier Massad.
– Tusen takk for all forbønn og at dere har stått sammen med oss i denne smertefulle prosessen, legger han til.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter