Gaza Pastor forenes med kone og barn igjen

-Vi er nå samlet i Gaza som familie for første gang på 6 måneder, forteller baptistpastor Hanna Massad gledesstrålende.

 

Innfødt misjonær og baptistpastor i Gaza, Hanna Massad, har endelig fått innvilget visum for kone og barn av israelske myndigheter.
Onsdag i forrige uke kunne familien reise samlet fra Amman til sitt hjem og sin menighet i Gaza by for første gang på 6 måneder. Endelig har familien fått visa etter flere års problemer med israelske myndigheter.

Hanna Massad er pastor for Gaza Baptistmenighet. Dette er den eneste evangeliske menigheten i Gaza by hvor det bor 1,4 millioner muslimer. Massad er også en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer og mottar månedlig støtte fra misjonspartnere i Norge.

Ufrivillig atskilt
For fire år siden, kort tid etter at han giftet seg med en ung jordansk kvinne som het Suhad, ble paret ufrivillig atskilt i 14 måneder da israelske myndigheter nektet henne tilbakereise til Gaza etter et kort besøk hos sine foreldre i Jordan. Etter mye bønn, mange brev og hjelp fra en advokat i Jerusalem fikk Suhad omsider tillatelse til å reise tilbake til mannen sin.
Tidlig i sommer tok Suhad med seg sin 21 måneder gamle datter og reiste til foreldrene i Amman for å føde sitt andre barn. 

Nektet innreise pånytt
Nylig fikk pastor Hanna Massad tillatelse til å forlate Gaza for å hente hjem kone og barn. Men Suhad og barna ble på  nytt nektet visum til Gaza av israelske myndigheter. Han fryktet at atskillelsen kunne bli permanent om ikke noe skjedde snart. Han ba også venner i Vest om hjelp ved å kontakte den israelske ambassaden i Amman på vegne av dem.
I slutten av november ble familien informert om at Innenriksdepartementet i Jerusalem nå har bevilget visum til Gaza for Suhad og de 2 døtrene.
– De sa de trengte 10-14 dager for finne den beste måten å ordne tillatelsen for tilbakereisen på, dette er veldig gode nyheter, fortalte Massad.
– Tusen takk for all forbønn og at dere har stått sammen med oss i denne smertefulle prosessen, la han til.

Endelig hjemme igjen
Det var en gledestrålende pastor som fredag morgen sist uke gav beskjed om at nå var familien endelig kommet frem til Gaza by igjen.
-Vi forlot Amman kl. 08:30 om morgenen og kom hjem til Gaza kl. 10 på kvelden etter å ha ventet i mange timer på Allenby Bridge med våre to små døtre. Jeg ønsker ikke å klage fordi jeg er så takknemlig over at vi fikk komme inn i Gaza igjen.

Menighetene til Hanna og Suhad driver også en bokhandel sammen med det Palestinske bibelselskapet, og har delt ut tusenvis av bibler til muslimsk ungdom som er innom butikken. Det var Aril Edvardsens møte med Yassir Arafat i 1998 som gav det endelige støtet til at bokhandelen fikk tillatelse til å åpne i 1999.

Hanna Massad er en av 770 nasjonale misjonærer som får støtte fra Troens Bevis. Ønsker du å ha din egen stedfortreder som forkynner evangeliet på flere av verdens tøffeste misjonsfronter, kan du kontakte Troens Bevis for mer informasjon: [email protected].   Du kan også gi en gave til misjonærenes arbeide ved å klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter