Jøder og arabere hjalp libanesiske flyktninger

Messianske jøder og kristne arabere hjalp libanesere som flyktet fra Hizbollah under krigen i august 2006.

 

Et team fra den messianske menigheten Adonai Roi i Tel Aviv reiste 2 ganger under krigen i august opp til Nord-Israel med hjelp til libanesiske flyktninger.

– På den første turen hadde vi med oss leker, bleier og matvarer til en menighet som bestod av libanesere som hadde flyktet fra Hizbollah, forteller pastoren for Adonai Roi, Avi Mizrachi. Han og 4 andre i Adonai Roi får i dag støtte fra Troens Bevis som innfødte misjonærer.

Avi forteller at i forkant av den første turen hadde han hatt et møte med pastoren for  menigheten som huset flyktingene, der han ble fortalt om behovene de hadde.

På den andre turen de tok hadde de med seg varer fra arabere og jøder fra andre menigheter som også ville hjelpe de palestinske flyktningene i Nord Israel.

– Det var en velsignelse å få gjøre en praktisk handling i kjærlighet for våre brødre og søstre, forteller Avi, som ikke legger skjul på at turen også var farefull.

– Etter at vi kom hjem igjen hørte vi at det hadde falt over 100 Katyusha-bomber i området vi nettopp hadde vært på. Tre mennesker ble drept og 100 ble såret.

Datter avtjener militærtjenesten
Mizrachis eldste datter måtte inn til førstegangstjeneste i militæret rett etter at krigen brøt ut i sommer. Hun er nå stasjonert på en spesialisert etterettningspost i nærheten av den israelske grensen til Egypt og Gaza, der hennes base har forhindret flere terroristangrep og avslørt flere terroristkomplott, ifølge Mizrachi.

– Vær så snill å be for Debi og de andre unge soldatene i menigheten vår som er inne til 2 og 3 års militærtjeneste nå. De er ofte de eneste troende på deres base, og for flere er det første gang de er borte hjemmefra.

Be om at de må  få anledning til å dele sin tro og være et lys som skinner for Yeshua, oppfordrer han.

Avi Mizrachi startet menigheten Adonai Roi i 1996. I dag driver de blant annet et utstrakt hjelpe arbeide blant nye immigranter i Tel Aviv.

Les historien til Avi Micharzi under:Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter