Festdager i India tross monsun og syklon

Like etter hinduenes store Diwali-fest holdt Rune Edvardsen to konsertkorstog i India. Her forteller pinselederen Ernest Komanapalli om de fantastiske dagene i hindubyene Kothagudem og Tanuku.

Konsertkorstogene til Rune Edvardsen går under navnet ”International Music Festivals”, og unngår dermed forbudet fra Indias fanatiske hinduparti BP som har stanset alle utenlandske misjoner.

Her forteller den indiske pinselederen biskop Ernest Komanapalli, som sitter i styret for Pinsevennenes Verdenskonferanse, om de to siste konsertkorstogene i hindubyene Kothagudem og Tanuku oktober:
”Det er en stor glede for meg å kunne gi en rapport om Rune Edvardsens og hans teams to siste konsertkorstog i byene Kothagudem og Tanuku i oktober 2006.

Kothagudem er en gruveby med mange kullgruver med et brennende varmt klima det meste av året. Derfor ble Rune Edvardsens første konsertkorstog, som vi kaller International Music Festival, lagt til oktober måned 2006 i håp om at dette skulle gi folket en liten lindring fra den brennende heten.

Gjennom denne kampanjen fikk vi nå langt over 200 000 hinduer med Jesu evangelium, og vi opplevde velsignelsesrike festdager. Gud virket mektig hver eneste kveld, og massene fikk se underfulle mirakler og helbredelser når Rune Edvardsen ledet fellesbønnen for de syke.
Den innflytelse dette konsertkorstog fikk på byen Kothagudem viste seg ved den store begeistring og takknemlighet vi fikk fra tilbakemeldinger fra både vanlige folk, ledende regjeringsfolk og kristne ledere fra forskjellige kirkesamfunn.

Hver kveld var det tusener av mennesker i store rekker som samlet seg foran plattformen for å motta Jesus som sin personlige frelser. Byen Kothagudem hadde aldri før opplevd slike evangeliske møter som slo slik igjennom blant hinduer og andre ikke-kristne.

Konsertkorstoget brakte ikke bare frelse til tusener av byens innbyggere, men skapte også enhet mellom kristne brødre i byen, både forskjellige pinsevenner og de fra tradisjonelle kirkesamfunn.

Kristne fikk endelig gravplass
Vanama Ventkateswara Rao, medlem av Nasjonalforsamlingen, deltok på konsertkorstoget to av kveldene, og vitnet om at han fikk demonstrert Jesu vidunderlige kjærlighet. Han fortalte også at han skulle sørge for at de kristne i byen skulle få tildelt 12 mål land som gravplass for sine døde – noe som betyr mye fordi hinduene nekter kristne begravelse på de offentlige gravplasser. Dette hadde de kristne i Kothagudem kjempet for i mange år.

Både fattige og rike berørt i Kothagudem
Kjendiser og populære sangere fra staten Andhra Pradesh’ filmindustri var med og sang i åpningen av hvert konsertkorstog. Dette dro også mange hinduer og ikke-kristne til møtene. Hver kveld sang de sanger til Guds pris, før Rune og hans band overtok med sang og forkynnelse.

Under kampanjen innvidde vi et nytt kirkebygg i Kothagudems sentrum for en av de nye menighetene som ble resultatet av Rune Edvardsens konsertkorstog. Også Nasjonalforsamlingsmedlem Vanama Ventkateswara deltok på kirkeinnvielsen sammen med byens kirkeledere.
Rune Edvardsen og hans team var en mektig velsignelse for Kothagudem og hele distriktet. Den Allmektige Gud brukte Rune på en spesiell måte. Mange mennesker bundet i alkoholisme, prostitusjon og narkotika vendte om, bekjente sine synder, og tok imot Jesus som sin frelser, etter å ha hørt Runes forkynnelse.

Mange syke vitnet også om helbredelser etter at Rune ledet fellesbønn for de syke. Blinde fikk syn, krøplinger gikk, ryggproblemer ble leget, og demonbesatte ble satt fri.

Ny opplevelse for folk i Tanuku
Hinduene i India holder stadig festivaler for sine mange guder hele året rundt. Etter seiersmøtene i Kothgudem fortsatte vi til byen Tanuku med vår International Music Festival. Det ble til en ”festival” som Tanuku aldri før hadde opplevd.

Tanuku, som ligger nær Bengalbukten i Andhra Pradesh, har aldri før opplevd slike møter, og folket strømmet til den store møteplassen lenge før konsertkorstoget startet.

Da konsertkorstoget begynte var ca. 30 000 samlet til det første møtet. Både industriledere, politikere og regjeringsmedlemmer var tilstede, deriblant Andhra Pradeshs ledende industrimagnet Mullapudi Harichandra Prasad.

Store mirakler tross monsun og syklon
Den første dagen under konsertkorstoget i Tanuku begynte monsun-regnet på nytt, og en forferdelig syklon begynte å nærme seg.
Det begynte å regne under Runes tale, men folket som alltid rømmer fra regn, var så interessert i budskapet at ingen forlot plassen. De fremste i forsamlingen, som satt på de 10 000 stolene vi hadde utplassert, snudde stolen opp-ned og løftet dem over hodene som paraplyer for å beskytte seg mot det voldsomme regnet.

Men Runes budskap var enda kraftigere enn regnet, så folk strømmet framover i regnet for å ta imot Jesus som frelser. Mange bar sine små barn i armene. Det var et gripende syn.

Mange helbredelser skjedde også her i Tanuku. Filmstjernen Ramya Patil var til stede på møtet med sin mann Gideon Patil. Hun hadde hatt magelidelser i flere år. Da Rune Edvardsen bad for de syke denne kvelden ble hun fullkomment helbredet, og har ved senere anledninger vitnet om dette under. Ære være Gud.

100 nye menigheter
Den unge generasjon i staten Andhra Pradesh kommer aldri til å glemme Rune Edvardsens konsertkorstog. Og nye og tidligere kristne familier over hele staten har nå CD’er i sine hjem med Runes sanger, og disse sangene synges nå også i kirker og menigheter. Rune og hans teams konsertkorstog har skapt en stor vekkelse i statens menigheter, spesielt i alle menighetene i provinsene Vest-Godavari og Øst-Godavari.
Det aller største er at hvert eneste ett av de 10 konsertkorstog som Rune Edvardsen har holdt i 10 byer i Andhra Pradesh de siste 5 år, har ført til planting og framvekst av 10-12 nye menigheter bestående av nyfrelste etter hvert konsertkorstog.

Dette betyr at over 1000 nye menigheter har blitt opprettet som et resultat av Runes kampanjer siden 2001. I tillegg har også de eksisterende menigheter fått mange nye medlemmer fra disse nyfrelste. Runes konsertkorstog har ført til at de nye og de tidligere menighetene har fått et sted mellom 200 000 og 300 000 nyfrelste de siste 5 år.

Vi her i India ber om at evangelisten Rune Edvardsen og hans team fortsatt skal få bli en velsignelse for millioner i India i årene framover. Alle våre troende her i Andhra Pradesh takker Gud for Norges og Skandinavias kristne som støtter Troens Bevis’ virkegrener, og sender Rune og hans team til oss i India.”

Du kan også lese Runes egen artikkel om møtene i India i Troens Bevis bladet for Januar. Ved å klikke her: http://www.tbve.no/litteratur.html kan du bestille ett 1 års gratis abonnement på bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter