Muslim møtte Jesus på T-banen i London

Et skjebnemøte på T-banen i London forandret hele livet til muslimske Karima. Nå forteller hun andre muslimer i hele araberverden om Jesus på TV!

 

”Miracle-kanalens” nye programserie ”Really”, som ble filmet sist høst, går på lufta fra tirsdag 16. januar. Sammen med 3 andre personer diskuterer Karima aktuelle problemstillinger om Jesus og Bibelen fra en muslims synspunkt. Hun vet hva hun snakker om for hun kommer selv fra en muslimsk familie.

Tilfeldig møte
Det var et tilfeldig møte på T-banen i London i 1993 som ble skjebnesvangert for Karima. Hun var da en muslimsk kvinne som nettopp hadde flyttet fra Algeria til sin søster i London. I hjemlandet hadde hun jobbet med handikappede barn, der de fleste av barna var farløse etter den voldelige borgerkrigen i 90-årene hvor 160 000 sivile mistet livet. Dypt deprimert og utslått av de voldsomme angrepene pakket hun kofferten og reiste til sin søster i London.

– Jeg fikk meg jobb i London, men jeg var ikke lykkelig, forteller hun. En ettermiddag på T-banen ble hun stoppet av en egyptisk kvinne som begynte å prate om Isai.

– Jeg gjenkjente Isai som muslimenes navn på Jesus. Fordi jeg var trist og kontaktsøkende ble jeg stående å prate med henne. Hun gav meg Johannes-evangeliet og fortalte meg om et felleskap med folk fra alle de arabiske landene, forteller Karima.

Den egyptiske kvinnen inviterte henne til et lunsjtreff som skulle skje noen dager senere, med forsikringer om at de ville være venner uansett hva som skjedde der. Karima takket ja til invitasjonen, og forberedte seg ved å lese gjennom hele Johannes-evangeliet som hun hadde fått.

Ble rørt av Jesusfilmen
– Da jeg gikk til lunsjen hadde jeg flere spørsmål i hodet. Jeg følte meg som en god muslim, men kunne ikke forstå poenget med hijab, (klesplagget til muslimske kvinner). Nå hadde jeg også mange spørsmål om Jesus som jeg skjønte jeg ikke visste noe om.

– Under lunsjen var det mange arabere som var samlet. Vi så Jesusfilmen og jeg ble veldig rørt. Det ble også gitt anledning til å stille spørsmål, forteller hun.

Ba en enkel bønn
Karima takket ja til å bli med på flere møter i fellesskapet deres, delvis fordi hun ble så overveldet over hvor hyggelig alle var mot henne uten at hun kunne gi dem noe tilbake.

– Jeg var ikke så begeistret for lovsangen, men når pastoren snakket om Guds kjærlighet kjente jeg at det gjorde noe inne i meg. Omsider ba jeg en enkel bønn hvor jeg sa:” Hvem du nå enn er Gud, så vil jeg følge deg”. Pastoren ledet meg i frelsesbønnen uten at jeg merket noe forskjell der og da. Men neste morgen da jeg våknet var alt annerledes! Fargene var klarere, inntrykkene sterkere, jeg følte meg lykkelig for første gang på lang tid og jeg var fylt med fred.

Dette ble begynnelsen på en helt nytt kapittel i hennes liv. Søsteren fulgte hennes eksempel og tok også imot Jesus som sin frelser.

Traff mannen i sitt liv
Karima traff mannen i sitt liv kort tid etterpå, en egypter fra en kristen familie.

– Det var så mange hindringer som måtte beseires før vi giftet oss at vi er ikke i tvil om at Gud hjalp oss. For min far var det naturligvis et sjokk at jeg var blitt en kristen og skulle gifte meg med en annen kristen, som attpå til var egypter. Algeriere og egyptere er ikke kjent for å like hverandre, forklarer hun.

Levende bilde på forsoning
Mannens kristne familie i Egypt var like sjokkert over at han skulle gifte seg med en jente som kom fra en muslimsk familie og satte foten bestemt ned.

– Vi sa til Gud at vi kom ikke til å gifte oss før vi fikk velsignelsen fra familiene, og det fikk vi selv om vi levde i spenning helt frem til bryllupet. Vi føler at vi på en måte er et levende bilde på det kristne forsoningsarbeidet vi nå er med på i Nord-Afrika, forteller hun. For ett år siden flyttet hun, mannen og deres 8 år gamle sønn til Nord-Afrika for å lede oppfølgingsarbeidet til et kristent mediearbeide.

”Really”-programmet som hun nå er med på blir sendt på Troens Bevis sin satellitt kanal ”Miracle Channel” én gang i uken fra 16. januar.

Hvis du vil gi en gave til TV-arbeidet til Troens Bevis kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter