3 nye kamera på plass i Sarons Dal

Som en av de første i Norge tar TV-studio i Sarons Dal i bruk helt ny teknologi med sine 3 nye studiokamera.

 

Som en av de første i Norge og i Europa tar TV-studio i Sarons Dal i bruk de første 3 HD-kameraene i 720p/50 fra JVC.

– Dette er det første TV-produksjonsselskapet i Norge som bruker 720p/50 i TV-studio, skriver det siste ProHD bladet til JVC.

– Dette er standarden som EBU (European Broadcasting Union) anbefaler. De nye kameraene er nettopp kommet fra fabrikken, og de 3 første fra JVC med denne teknologien gikk altså til Sarons Dal, fortsetter bladet.

Kronerulling
I flere måneder nå har teknisk sjef Øystein Løland i Sarons Dal ledet en kronerulling for å kunne gå til innkjøp av nytt TV-utstyr. Til sammen kom det inn 690 000 kroner som var med på å dekke innkjøpet av de 3 nye kameraene. Med flere store studioproduksjoner som skal møte etterspørselen av nye program fra Sarons Dal sin egen 24 timers satellittkanal, ”Miracle Channel”, har det vært et pressende behov for å fornye utstyr som har ”sunget på siste vers” i lengre tid.

– Når vi først skulle kjøpe nytt, var dette et naturlig valg, forklarer Løland.

– Billedekvaliteten blir mye bedre, det er mye mer som kan finjusteres, og vi kan gi hvert show en spesiell ”look” om vi vil. I tillegg har alt vi filmer nå mye lengre levetid i arkivet. Vi vil fint kunne hente det frem igjen om 10 år, noe som vi ikke kunne gjøre med det gamle utstyret, legger han til.

Den første produksjonen med de tre nye kameraene begynner allerede i slutten av januar da andre runde med den kristne familie-komedien ”Naeem’s Family” starter.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter