Lærer misjon til elever på Island

Denne uken er misjonsskolelærer Helge Flatøy på Island. Der lærer han 12 bibelskoleelever om evangelieformidling før de reiser på team til Estonia.

 

– Det er kjempegøy dette, det er fint og hvitt her, sier en oppglødd Helge på telefon fra Reykjavik.

For tredje år på rad besøker misjonsskolelæreren i Troens Bevis bibelskolen til Filadelfia-menigheten i Reykjavik. De 12 elevene ved ”Master Comission Reykjavik” skal lære det grunnleggende om evangelisering før de legger ut på teamtur til Estonia.

– Jeg lærer dem ganske enkelt hvordan de tar kontakt med ikke-kristne, hvordan de formidler evangeliet og hvordan de avslutter samtalen slik at det blir en positiv opplevelse for dem de snakker med, uansett om de er interessert i evangeliet eller ikke, forteller Flatøy.

Rektoren på bibelskolen i Reykjavik, Olafur Zophoniassen, var selv elev ved Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt i Sarons Dal. Han får støtte fra Troens Bevis som innfødt misjonær på Island der han og hans kone jobber i fulltidstjeneste. De siste årene har han også plantet 2 menigheter utenfor Reykjavik, som nå står på egne ben.

– Det er ikke så mange kristne på Island, men Filadelfia-menigheten her i Reykjavik har hatt god vekst, sier Helge.

– Olafur startet to menigheter utenfor byen som nå er selvstendige. Det er et stort ungdomsarbeide her, det er mye som skjer, og det er stadig nye mennesker som kommer til møtene, legger han til. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter