Ny innspillingsrunde av familiedrama

Sist uke var Naeems familie tilbake i studio i Sarons Dal. Familien på 4 fra Egypt var klar for en ny innspillingsrunde av den populære drama serien som nå går på ”Miracle”-channel.

 

– Rett etter den første episoden gikk på ”Miracle”-kanalen nå i januar fikk vi telefoner hjemme i Kairo fra venner i 5 forskjellige land som ikke visste at vi spilte i serien, forteller en begeistret mamma Tona.

– Til og med en muslimsk snekker som jobber på huset vårt ringte til oss sent en kveld helt i sjokk for å fortelle at han akkurat hadde sett oss på TV, det var gøy, supplerer pappa Abed i familien.

Større familieproblemer
”Naeems family” er en dramaserie som handler om livet til en vanlig arabisk familie på fire. Det uvanlige er at familien er kristen og prøver å løse hverdagens store og små problemer basert på sin tro og sine verdier. Dramaserien blir produsert i Sarons Dal for Troens Bevis sin egen satellitt kanal, ”Miracle”-channel, som sender 24 timer i døgnet til den arabiske verden.

– Men denne gangen var episodene litt mer på den mørke siden, forteller Ronny Tønnesen som er produsent for serien. Han får episodene ferdig skrevet fra en manusforfatter i Kairo.

– Både kranglene og temaene ble mer alvorlig. Det går så langt at moren tar barna og flytter ut, men en forsoning skjer og de flytter tilbake igjen i samme episode, forklarer han.

Han vet ikke om detter er ”vanlig” i kristne arabiske familier, men gjetter at de gjenspeiler de samme problemstillingene som rammer familier over hele verden, uansett tro.

– Men poenget er at de løser problemet og flytter sammen igjen, legger han til.

Fikk prøve nytt utstyr
De 3 nye kameraene og det andre TV-utstyret som nylig er kjøpt inn fikk også prøvd seg i en ufordrende situasjon.

– Jeg kan se at bildene er mye skarpere og lyset er klart bedre, mener Ronny mens han studerer de første opptakene.

– Nå har vi 17 episoder, og det som er klart er at om vi skal spille inn flere må vi få skrevet inn flere karakterer. Det krever mer fra studio, både plass og ressurser, så vi får se hva det blir til, sier han.

”Naeems familie” er en av 3 nye serier fra Sarons Dal som denne sesongen vises på ”Miracle”-kanalen. De to andre er talkshowet ”Really” og barneprogrammet ”Childrens World.” 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter