Gaza-kirke kom uskadd fra Fatah-anhold

– Fatah politiet har forlatt kirken vår, og det er bare mindre skader på bygningen, forteller en lettet pastor som ba om forbønn i forrige uke for den dramatiske situasjonen som hadde utviklet seg.

 

Det var 2. februar at Fatah-politiet brøt seg inn i Gaza baptistkirke og stasjonerte seg på taket. Kirken ligger rett på den andre siden av hovedpolitistasjonen i Gaza by, og Fatah-politiet ville gardere seg mot Hamas angrep ved å sette opp en vaktpost på taket til kirken.

Pastor Hanna Massad, som også får støtte som Troens Bevis misjonær, var dypt bekymret for skadene bygningen kunne få i en eventuell kryssild og ba om forbønn for at situasjonen skulle roe seg.

– Vi takker Gud for at politiet forlot bygningen vår sist uke etter et positivt møte mellom Fatah og Hamas i Saudi Arabia, forteller Massad i en e-post til Troens Bevis denne uken.

– Flere vinduer ble knust etter skyting og inngangsdøren er ødelagt etter at politiet brøt seg inn, men situasjonen er nå bedre i Gaza selv om vi fremdeles har et langt stykke å gå, sier han.

Viktig for Gazas befolkning
Bygningen til Gaza baptistkirke er helt ny og ble innviet i november 2006.  I tillegg til kirkelokalet, inneholder bygningen Gazas eneste kristne bibliotek, ett gjestehus med overnatting og en gratis kvinneklinikk med den ene av Gazas to mammografer, (for en befolking på 1,6 millioner). Hele bygningen er resultatet av gaver fra kristne flere steder i verden som ønsker å støtte de arabiske kristne som har tro på å være et vitne i byen.

Vanlige folk lider
Hamas er årsaken til de harde sammenstøtene som har funnet sted etter valget i januar, 2006, da Fatah måtte gi tapt etter nesten 40 år med politisk dominans i Palestina. Hamas opplever nå sterkt internasjonalt press til å slutte med terrorisme.

– Oversatt betyr alt dette lidelse for vanlige folk i Gaza som ikke støtter noen av fraksjonene, sier Massad. – Når alt kommer til alt er det befolkningen som blir sittende fast i midten og som betaler prisen, forklarer han.

Den 28. januar, da Gaza Baptist Awana klubb busssjåfør, Wasfi Khardish (20) gikk ute på gaten, ble han truffet at en streifkule som traff hjertet og drepte ham momentant.

– Gazas største behov er sikkerhet, forklarer Massad. – Når vi ser folk som blir drept, deriblant barn, uansett om de er muslimer eller kristne, så sørger vi.

Ber om fortsatt forbønn
Han  ber om forbønn for at begge fraksjonene vil få visdom til å stoppe kampene, ”å lære å akseptere hverandre og å jobbe sammen til gagn for befolkningen. Vi vil ha ro så det kan bli anledning til å dele Guds kjærlighet med folket.”

– Spenningen i disse tidene kan gi oss slike anledninger, mener Massad.

– Når du begynner å snakke om Jesus lære om å elske dine fiender og velsigne de som forbanner deg blir det mer betydningsfullt når livet er veldig vanskelig.”Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter