– Folk ringer og begynner bare å gråte

– Folk ringer og begynner bare å gråte, forteller Merzerk etter sterke seerreaksjoner på en av programseriene som går på ”Miracle”-kanalen.

 

– Dere vet ikke hva folk går igjennom, forteller Merzerk, lederen for oppfølgingskontoret til Troens Bevis sin satellittkanal.

– Mange ringer og bare gråter. Mange ganger sier folk at dere forteller min historie, sier Merzerk.

Over 200 personer ringte i januar i direkte respons på programserien ”The Rest of the Story” som går på ”Miracle”-kanalen, Troens Bevis sin arabiske satellittkanal.

Programserien, som produseres i Egypt for kanalen, tar for seg forksjellige tema som det ofte er vanskelig å prate om i den arabiske kulturen.

– I hvert program er det en person som forteller sin historie, som er filmet på forhånd, og som er relatert til temaet. Deretter er det en psykolog eller ekspert som gir praktiske råd, og et panel på ca. 10 personer som diskuterer og utdyper temaet, forklarer Barty, daglig leder for kanalen.

– Alle i panelet er kristne, rådene er så praktiske at de gjelder om du er muslim eller kristen, samtidig som det henvises til Guds kjærlighet og at det finnes en Gud som også kan hjelpe, forklarer Barty.

Følsomme tema
Ett av programmene som ble vist i januar handlet om ubetinget kjærlighet. Det ble snakket om hva som skjer med et barn som aldri får positive bekreftelser eller føler at de er strekker til.

– Ei jente vi ikke så ansiktet til fortalte hvordan hun aldri følte at hun var god nok, enten det var utseende eller som person. Hun fortalte hvordan hun etter hvert begynte å lete etter aksept og kjærlighet. Hun begynte å søke kjærlighet på feil sted, og endte opp i forhold med misbruk og vold, forklarer Barty.

– Panelet snakket så sammen om hvordan man gir barna den rette kjærligheten og om hvordan man kan få den rette kjærligheten man søker.

Etter programmet kom denne e-posten fra 15 år gamle Nadia Massem;

– Jeg har et problem i min karakter. Jeg søker kjærlighet overalt fordi jeg får ikke noe kjærlighet fra familien min. Jeg har kjent Jesus i ett år men jeg har problemer fordi jeg gir inn til alle som jeg føler gir meg kjærlighet, selv om jeg vet at det er galt. Vær så snill å be for meg, skriver hun.

To program tok for seg forholdet mellom tenåringer og foreldre. Med i studio var både barn og voksne som snakket om grensesetting, frihet under ansvar og hvordan barna føler det om foreldrene er for strenge, forteller Barty.

I etterkant av programmene kom denne e-posten fra Salva i Sauda Arabia:

”Takk for det store dere gjør når dere snakker om forholdet mellom barn og foreldre. Og at når en bryter disse relasjonene får det negative konsekvenser for barna. Jeg skulle gjerne hatt kopi at dette programmet, takk skal dere ha.”

– Jeg tror at grunnen til så mange muslimer skriver til oss etter akkurat denne serien er at vi forholder oss til virkeligheten, forklarer Barty.

– Vi er i samme båt som alle andre. Om en er kristen eller ikke tar forandring tid og vi er alle underveis. Vi er ærlige og viser at folk kan slite selv om de er kristne, men at det alltid er en vei fremover uansett hva problemet er, sier han.

Programserien produseres i samarbeid med Aglow International, som også distribuerer serien for arabere i Nord-Amerika. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter