Bøssebærere i Flekkefjord samlet inn 32 347 kroner

34 bøssebærere i Flekkefjord samlet tirsdag kveld inn 32 347 kroner til Dina-sentrene i Kongo.

 

– Det hele startet med en idé fra Kristine Eikeland, en ungdom i Flekkefjord, forteller Tor Erling Pettersen fra Stiftelsen Dina i Sarons Dal.

– Hun mente at ungdommene burde ta i et tak, og vi bestemte oss for ”å smi mens jernet var varmt”, forteller han.

Til sammen var det 34 ungdommer fra både Frikirken, Metodistkirken, Pinsemenigheten og SNX-samarbeidet som gikk rundt med bøsser.

– De fikk inn 32 347 kroner, det vil si nesten 1 000 kroner per bøsse, forteller Tor Erling, som er kjempefornøyd med kveldens resultat.

Margarethe Lindhom, ungdomsleder i Frikirken i Flekkefjord, beklager bare at de ikke fikk tid til å besøke alle husstandene i byen.

90 trengende barn
Det bor 45 barn og ungdommer på hvert av de to barnehjemmene Troens Bevis, etter initiativ fra Rune Edvardsen, driver i Kongo. Dina-senteret tar imot jenter som er voldtatte og mishandlet på annet vis, og Betsaida-senteret huser hjemløse gutter, deriblant tidligere barnesoldater som har blitt kidnappet fra sine hjem.

Lille Dina smiler igjen
En av de første som fikk hjelp var lille Dina som sentrene er oppkalt etter. Sammen med sin mor og far ble den 2 år gamle jenta overrasket av en gjeng soldater i 2003. De drepte faren, slo moren helseløs og tok den lille jenta med seg. Hun ble deretter mishandlet og voldtatt.

– Jeg kommer aldri til å glemme Dinas øyne, fortalte Rune Edvardsen etter det først møte med jenta.

– Både hun og moren bar tydelig preg av det forferdelige og nedverdigende de hadde vært igjennom. Blikkene flakket, og frykten stod å lese i de fortvilte øynene deres. Bare det å få den lille jenta til å sitte i fanget var problematisk.

Da Rune Edvardsen var tilbake på senteret ett år senere ble han overrasket over forandringene da han møtte Dina igjen.

– Dina hadde virkelig forandret seg. Vi tilbrakte en hel dag på senteret. Hun kalte meg for pappa Rune, og var ikke redd for å krype opp i fanget mitt denne gangen.

– Hun har i realiteten blitt et nytt menneske, tillitsfull, sprudlende og full av liv og røre, forteller han tydelig beveget etter å ha fulgt utviklingen hennes for hvert år som er gått.

Nytt mødrehjem
Tor Erling forteller at akkurat nå er Rune Edvardsen på reise i Afrika der han også skal besøke barnehjemmene i Kongo.

– Så snart han er tilbake vil vi se å på  hva som er de mest prekære behovene akkurat nå. Vi holder også på å bygge et mødrehjem i Bukavu i Kongo for kvinner som er voldtatte og har fått barn. Kvinnene er kastet ut hjemmefra og har ikke noe sted å gjøre av seg, forteller Tor Erling, som berømmer initiativet til Flekkefjordsungdommen.

– Nå er jeg i kontakt med andre menigheter på Sørlandet som jeg håper vil følge eksemplet til Flekkefjordsungdommen og gi en kveld av sin tid til barna i Kongo som sårt trenger all den støtten de kan få, legger han til.

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter