Nødrop til satellittkanalen fra en 14-år gammel jente i Gaza

En 14 år gammel jente fra Gaza er dypt fortvilet. Faren har konvertert til Islam og er blitt medlem av Hamas. Nå lever resten av familien i frykt. – Et ikke ukjent problem, sier pastor Massad i Gaza.

 

Nylig ble oppfølgingssenteret til Troens Bevis sin satellittkanal kontaktet av 14 år gammel Leila som bor i Gaza. Hun er dypt fortvilet fordi faren har konvertert til Islam og giftet seg med en muslimsk kvinne.

– Nå er han blitt medlem i et muslimsk advokatsamfunn. Det vil si den operative organisasjonen av Hamas, forteller den 14 år gamle jenta.

– Min mor er redd for situasjonen, og det er også vi barna, da han en dag kan komme og drepe oss. Men uansett har vi fremdeles en sterk tro. Problemet er at jeg vil ut av huset, men det får jeg ikke lengre lov til. Jeg får heller ikke lov til å gå i kirken mer, og jeg forstår ikke hvorfor. En natt drømte jeg at alle i min familie gikk til kirken, og nå føler jeg at alt det vakre i livet er tapt. Vær så snill å be for meg, sier hun. – Jeg vil så gjerne ut av huset.

Hanna Massad, pastoren i baptistkirken i Gaza by, som også får støtte fra Troens Bevis, forteller at han tror han vet hvem denne familien er, og at de tidligere har kontaktet folk fra ”Human Rights Watch”-organisasjonen for å hjelpe dem. Han  forklarer at det ikke er et ukjent fenomen at kristne konverter til Islam selv om det ikke dreier seg om de store tallene.

– De siste 3 årene har vi sett bortimot 10 nominelle kristne som har konvertert til Islam, sier han. – Grunnen kan være at en kristen jente har truffet en muslimsk gutt på universitetet, for eksempel, og må konvertere for å gifte seg. Eller at folk har hatt problemer i ekteskapet men blir nektet skilsmisse av den ortodokse kirken og blir muslimer for å kunne skille seg. Andre konverterer av økonomiske grunner, fordi de er svært fattige. Hanna Massad, som leder den eneste evangeliske kirken i Gaza, forteller at problemet er blitt større de siste årene på grunn av presset fra kulturen de bor i.

Den unge jenta fra Gaza var en av 3 276 personer som kontaktet ”Miracle”-kanalens oppfølgingssenter i februar. I tillegg til at oppfølgingssenteret vil gjøre det de kan for å hjelpe Leila, er brevet også sendt videre til bønnepartnere som vil være med å be for henne. 

Ønsker du å gi en gave til Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal ”Miracle Channel”, kan du klikke her. Husk å øremerk gaven din.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter