19 nye episoder på 4 dager

– TV-serien har ført til at jeg virkelig har gransket hva jeg selv tror, forteller Karima, som sammen med 3 andre har tatt for seg populære myter om kristne i TV-studio i Sarons Dal denne uken.

 

Det var ikke for ingenting at siste episode torsdag ettermiddag denne uken ble feiret med en marsipankake hvor det stod ”Really good work”- eller ”Virkelig bra jobbet”.

For TV-serien ”Really” har betydd hardt arbeide og mange utfordringer. Men intense dager i studio og lange kveldsøkter har gitt god tilbakebetaling, i alt 19 program på 4 dager. Dermed er også siste episode av serien som begynte i høst nå ferdig.

– Men i forhold til troen vår har det vært en ennå større utfordring, forteller Karima fra Algeria.

– I det daglige lever en gjerne kristenlivet uten å være så reflektert. Men i TV-serien snakket vi om flere temaer der vi hver for oss virkelig måtte stoppe opp og tenke oss om, forteller hun. – Men det har også ført til at vi er skikkelig oppmuntret selv!

Avdekker populære myter
I tillegg til å avdekke populære myter som muslimer har lært om Bibelen og de kristne, som f.eks at Gud byttet ut Jesus med en annen person på korset, har de  snakket om frykten mange har for å følge Jesus i muslimske land.

På spørsmål om de av dem som nå selv reiser hjem til muslimske land etter innspillingen føler seg litt nervøse, er svaret kontant nei.

– Jeg vet at sikkerhetspolitiet vet at jeg er her og hva vi holder på med. De følger også med på programmene. Men så lenge vi bare forklarer hva vi tror på og ikke angriper Islam på noen måte, er det greit, mener Magdy, som til vanlig jobber for det egyptiske bibelselskapet, og det er heller ikke en hemmelighet.

Panelet på fire forteller at de har også pratet om tro med og uten handlinger, om alle religioner leder til Gud og om Gud som frir en fra onde ånder. (Mange muslimer frykter Jinnhs eller onde ånder og hva de må gjøre for å beskytte seg mot det ”onde øyet”. )

Vet mye om Islam
Alle i panelet har god innsikt i muslimsk tro og lære. Karima er selv oppvokst som muslim men ble frelst etter at en egypter tilfeldigvis vitnet for henne på T-banen i London. Filemon, som nå er pastor for en arabisk menighet i Skandinavia, var en fundamentalistisk imam før han på nærmest mirakuløst vis ble frelst.

”Really”-serien er en av mange programmer som blir sendt på den arabiske satellittkanalen fra Sarons Dal. Etter at kanalen begynte å sende 24 timer i døgnet i april i fjor, har den månedlige responsen nesten fordoblet seg.

I februar i 2006 var det 1 343 personer som seere som tok kontakt, i februar 2007 var det 3 279 som tok kontakt.

Ønsker du å gi en gave til TV-arbeidet i den muslimske verden kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter