Flott Cowboyfest til inntekt for Dinasentrene

Bursdagsbarnet som fylte 40 ville gjerne stelle i stand fest til inntekt for barnehjemsbarna i Kongo. Overraskelsen ble derfor stor da hun attpåtil vant et gratis cruise til Karibien og måtte utsette festen en uke!

 

Anne May Grosås som  bor og jobber på  Grosås senteret som hennes mor, Eva Grosås, driver på Iveland  utenfor Kristiansand, hadde lyst til å stelle i stand en skikkelig cowboyfest på 40 års dagen sin.

– Jeg grudde meg egentlig til bursdagen, men etter å ha snakket med svigerinnen min kom vi på ideen om å ha en venners venner cowboyfest med line-dancing og masse gøy slik som vi har hatt tidligere, forteller Anne May.

Låven hadde hun allerede. Hun bor på og driver Grosås gård sammen med sin mor Eva Grosås.

Det er en nydelig renovert gård som drives som kurs og retreatsenter, i tillegg til private selskapet og brylluper m.m. Den passet derfor ypperlig for en slik tilstelning.

Eva Grosås forteller at hun har alltid vært opptatt av misjon, og at helt fra starten av har en tiende av all inntekt på senteret gått til misjon.

Ville gi bursdagsgavene til Dina-senteret
Anne May er frisør og leier lokale hos Snefrids brudeloft i Kristiansand. Snefrid, som allerede støtter Dinasentrene til Troens Bevis gjennom forretningen sin, fortalte henne om barnehjemsbarna i Kongo.

– Da tenkte jeg at da har vi det som prosjekt  som folk kan gi en gave til på festen istedenfor til meg som har alt jeg trenger fra før, forteller Anne May.

– Som lite jente hadde jeg basar og gikk rundt og samlet inn penger til barna i Zaire, som var Kongo før, så dette følte jeg passet meg veldig bra, legger hun til.

Vant cruise
Men da dagen kom og hun skulle bekrefte konsertdato med Rune Edvardsen over e-posten sin, lå det en ny melding og ventet i innboksen.

– Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Jeg hadde vunnet et cruise til Karibien akkurat på bursdagen min! Da fikk jeg kvaler og visste ikke hva jeg skulle gjøre, men heldigvis var det ikke noe problem med å utsette cowboyfesten en uke for Rune, sier en lettet Anne Mai som solbrun og fin akkurat er kommet tilbake etter det overraskende cruiset i Karibien.

En beveget gjeng cowboyer
Under konserten, som var åpen for alle, var det en tydelig beveget  gjeng ”cowboyer” som hørte Rune Edvardsen fortelle fra Kongos indre skoger.

– Da jeg kom til Kongo i 2001 tok to kvinner meg med inn i Masisi-området der jeg fikk se ting jeg aldri hadde trodd eller sett i Afrika før, fortalte han.
– 9 av 10 kvinner var voldtatt og jeg møtte barnesoldater som var kidnappet da de bare var små guttunger. Oppe i bakken fra der jeg stod kom det røyk fra et hus der familien akkurat var drept av barnesoldatene jeg traff, fortalte han.

Dinasentrene består i dag av ett guttehjem for gatebarn og ett jentehjem for voldtatte piker.

– Lille Dina, som jeg ble ført til i 2003 da hun ble voldtatt som 2-åring, er ett eksempel på at det virkelig nytter, fortalte han.

– Jeg visste at jeg måtte gjøre noe for Dina og de andre småjentene jeg ble vist som hadde opplevd det samme. I lag med lokale kvinner og en doktor startet vi barnehjemmet for voldtatte jenter, fortalte han.

– Dina har vist seg å være usedvanlig intelligent, og er i dag tatt ut av den vanlige skolen og går på universitetsskolen i byen. Hun har fått tilbake tilliten til andre mennesker og er ei helt ny jente, forteller Rune Edvardsen.

Anne May Grosås fortalte Troens Bevis dagen derpå at det i alt var kommet inn 7 000 kroner til  Dinasenteret på festen.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter