Filmet med arabisk ungdom i Stockholm

TV-team fra Sarons Dal filmet med 10 arabiske ungdommer i Stockholm forrige uke for nytt ungdomsprogram.

 

I forrige uke var Torill Haugen, Mariell Edvardsen og Kenneth Tolås i Stockholm for å filme en serie videoinnslag til et nytt ungdomsprogram for ”Miracle”-kanalen. I løpet av 3 hektiske dager filmet de 17 sketsjer sammen med arabisk ungdom i Stockholm.

I juni begynner innspillingen i studio i Sarons Dal med 4 ungdommer og en programleder.

– Sketsjene vi har laget er bare for å belyse temaet fra én side, for å gi det en innfallsvinket i diskusjonen, forklarer Torill Haugen. Når hun ikke jobber på TV-avdelingen i Troens Bevis er hun utøvende kunstner med mastergrad i videokunst fra London.

– Selve konseptet er forskjellige tema som er felles for alle ungdommer, sier Mariell Edvardsen.

– Meningen er at ungdommene kommer til å peke på Jesus gjennom det de forteller fra sitt eget liv og hvem de er, forklarer hun.

Justerte for arabisk kultur
– Vi hadde noen fantastiske, men intense dager da vi filmet sammen med de 10 arabiske ungdommen i Stockholm, vi ble en veldig sammensveiset gjeng i løpet av de tre dagene, forteller Torill.

Det var tydelig at flere ble rørt av poengene vi hadde i videosketsjene, legger hun til.

Temaer i programmene blir blant annet kjærlighet, dating, ungdomslivet, penger, sinne/temperament, utdanning, livskvalitet, liv og død, vennskap, og moter og påvirkning.

– Under filmingen i Stockholm justerte vi også enkelte av sketsjene ut fra arabisk kultur som vi fikk innspill om underveis. En av sketsjene handler om dating og viser en mann som sitter på en Internett-kafé og gjerne vil bli kjent med servitøren som jobber der. Han søker på Internett og får en del håpløse sjekketips som han går bort og prøver på servitøren til lite nytte. Men så får han opp en beskjed hvor det står: ”Vær deg selv”. Han går da bort og ganske enkelt ber jenta ut på en kopp kaffe når hun er ferdig på jobb. Det ble justert til at han spurte om han kunne ta en kopp kaffe med henne i kafeen i stedet, det ville være mer kulturelt akseptert fikk vi forklart, forteller Torill.

Ungdomsserien vil bli sendt på Miracle kanalen fra Sarons Dal som sender program 24 timer i døgnet til den arabiske verden. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter