Overrasket over antall Jesustroende i Norge

– De blir positivt overasket over mulighetene som vokser opp når de ser at den ukjente menigheten er fire og en halv gang større en den synlige, sier Jan Egil Omdal etter møte med kirkeledere i innspurten til folkemøtene.

Markedssjefen i Sarons Dal har de siste ukene reist mellom Bergen, Lillehammer og Jæren for å forberede de nye folkemøtene til Aril Edvardsen i mai og juni.

– Jeg er blitt veldig varmt mottatt av alt fra biskop, prost, prester, leder i NMS, Normisjonen og pinsemenighetene, blant flere, forteller Jan Egil Omdal.

– Når de får se statistikken som viser at 75 prosent i Norge tror på Gud, 24 prosent tror på Jesus mens bare 4.5 prosent er aktive i en menighet, blir de positivt overrasket over alle mulighetene som plutselig vokser opp, sier Jan Egil.

– Sist uke da jeg var på Jæren reiste den kvinnelige lederen for NMS seg og applauderte, det var en kjempeoppmuntring, forteller han.

Bent Christiansen, den folkelige kapellpresten som var med på samtlige folkemøter i fjor og skal være med i Bergen nå i mai og Skien i september, forteller at overalt der han reiser merker han spesielt de siste 10 årene en sterk åndelig lengsel i det norske folk.

– Jeg tror at vi står overfor en stor folkevekkelse i vårt land, men den blir først en realitet når kirken klarer å møte folk der ute.

– Noe av det mest positive som har skjedd er at dette arbeidet nå har blitt felleskirkelig. Det er ikke bare én hovedaktør hvor andre aktører hjelper til, men et arbeid hvor alle deltar på lik basis. Felleskirkelig satsning er i det hele tatt utrolig spennende. Det åpner for helt nye og utradisjonelle muligheter, forklarer kapellpresten.

Aril Edvardsen taler i Grieghallen i Bergen 13. mai, Hunderfossen familiepark på Lillehammer 27. mai og 3. juni på Karlsbu, Jæren.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter