Storbyen Vijaywada og Chennai venter

Rune Edvardsen og hans team reiser tilbake til India for å holde to nye konsertkorstog i juni.

I juni er Rune Edvardsen og hans team tilbake i India med store konsertkorstog og predikantseminar i to viktige byer i to av Indias stater. Dette blir konsertkorstog nr. 11 og 12 siden 1992. De 10 første konsertkorstogene førte til planting av ca. 115 nye menigheter, forteller biskop Ernest Komanapalli, leder for organisasjonskomiteen.

Det første konsertkorstoget med predikantseminar holdes i byen Vijaywada. Navnet betyr ”Seiersbyen”, og er den tredje største byen i staten Andhra Pradesh. Ca. 1,5 millioner mennesker lever i byen, og til sammen ca. 7 millioner i det omliggende distriktet.

Vijaywada blir kalt for Andhra Pradeshs politiske og litterære hovedstad, og ifølge legender ble byen grunnlagt av Arjuna, en av de 5 Pandava-brødrene som var med i det store slaget som omtales i Mahabharata. Byen har mange berømte Hindutempler og to Jaintempler som skal være over 2000 år gamle.

Etter kampanjen i Vijaywada, drar Rune og hans team til storbyen Chennai, hovedstaden i staten Tamil Nadu. Chennai, som før het Madras inntil 1996, er verdens 34. største by med ca. 10 millioner innbyggere. Ca. 1,2 millioner av disse lever i slummen. Chennai kalles for Indias og Sør-Asias Detroit, fordi byen er senter for Indias bilproduksjon. Byen er også full av hindutempler.

Her i Chennai vil Rune og hans team gå i apostelen Thomas’ fotspor. I følge tradisjonen ble apostelen Thomas drept i Mylapore, en av Chennais forsteder i ca. år 72. Hans grav finnes på den såkalte Thomashøyden, nær flyplassen.

Både i Vijaywada og i Chennai blir det også predikantseminar for henholdsvis ca. 1000 og 1200 nasjonale vitner. Leiv Holstad og Kaj Johansen skal hjelpe med undervisningen på predikantseminarene. Budsjettet, som enda ikke er dekket, er på ca. 650 000 kroner.

Ønsker du å være med å gi en gave til Rune Edvardsens India-tur, kan du klikke her. Husk å øremerke gaven din. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter