1 000 kom frem til frelse lørdag kveld i India

10 000 – 12 000 personer kom på møtet på lørdag og ca. 1 000 kom frem til frelse, rapporterer Rune Edvardsen fra åpningshelgen på hans to kampanjer i India.

Sist helg begynte Rune Edvardsens to store konsertkampanjer i India nå i juni. Den første kampanjen foregikk i byen Vijaywada. Navnet betyr ”Seiersbyen”, og er den tredje største byen i staten Andhra Pradesh. Bortimot 1,5 millioner mennesker lever i byen, og til sammen ca. 7 millioner i det omliggende distriktet.

”10 000 – 12 000 på møtet på lørdag, ca. 1 000 kom fram til frelse. Flere gode undere” lød den første meldingen som tikket inn fra India i løpet av helga. Det var først planlagt å sende direkte videooverføring fra møtene på websiden, men på grunn av problemer med antennen lyktes dessverre ikke overføringen denne helgen.

Vijaywada blir kalt for Andhra Pradeshs politiske og litterære hovedstad, og ifølge legender ble byen grunnlagt av Arjuna, en av de 5 Pandava-brødrene som var med i det store slaget som omtales i Mahabharata. Byen har mange berømte Hindutempler og to Jaintempler som skal være over 2000 år gamle.

Chennai neste helg
Denne uke drar Rune og hans team videre til storbyen Chennai, hovedstaden i staten Tamil Nadu. Chennai, som før het Madras inntil 1996, er verdens 34. største by med ca. 10 millioner innbyggere. Ca. 1,2 millioner av disse lever i slummen. Chennai kalles for Indias og Sør-Asias Detroit, fordi byen er senter for Indias bilproduksjon. Byen er også full av hindutempler.

Det sies at det var apostelen Thomas som først brakte evangeliet til Chennai. I følge tradisjonen ble apostelen Thomas drept i Mylapore, en av Chennais forsteder i ca. år 72. Hans grav finnes på den såkalte Thomashøyden, nær flyplassen.

Både i Vijaywada og i Chennai blir det også predikantseminar for henholdsvis ca. 1000 og 1200 nasjonale vitner. Leiv Holstad og Kai Johansen skal hjelpe med undervisningen på predikantseminarene.

Dette er Rune Edvardsene 11. og 12. kampanjer i India siden 2002. De første 10 kampanjene har startet en stor ungdomsvekkelse der 200 000 til 300 000 hindu-ungdom er kommet til tro, og 115 nye menigheter er startet for å ta hånd om de nye Jesustroende. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter