Viser arabisk ungdom hvordan de velger for livet

Arabiske ungdommer fra Irak, Jordan og Egypt spilte forrige uke inn de første episodene i en ny ungdomserie i Sarons Dal. De forteller hvordan arabisk ungdom selv kan velge hvordan livet skal bli.

En spennende blanding av arabisk ungdom fra ulike land utgjorde panelet i en ny TV-serie for Troens Bevis sin satellittkanal.

I en uke utviste 5 ungdommer en utrolig selvdisiplin i opptil 18-timers arbeidsøkter mellom sminkerom, studio og forbredelser til neste dags innspilling. Alle gav av tiden sin gratis og fikk kun dekket reise og opphold.

– Det var helt fantastisk å se dem i aksjon, sa Torill Haugen som har vært med å utvikle programskonseptet og har vært ansvarlig for studio.

– Alle var levende og naturlige foran kameraet, det var helt utrolig at de aldri har gjort dette før.

Reflekterende og personlige
Selv om ungdommene hadde en munter tone seg imellom der de lo av hverandres arabisk (som svensk, norsk og dansk, blir vi fortalt) var de både reflekterende og personlige foran kamera når de snakket om tema som mobbing, sjalusi, karriere, skyld, ekstremsport, foreldre, liv, død og kjærlighet.

Typiske ungdomstema med en liste like uendelig som den er universell.

Og det var nettopp noe av meningen med serien, å vise at uansett hvor en hører hjemme geografisk er de store spørsmålene de samme, hvem skal jeg gifte meg med, hvordan forholder jeg meg til foreldrene mine, hva skjer når jeg dør, hva gjør jeg med skyldfølelse.

I programmet ble det vist gateintervjuer med både vestlig og arabisk ungdom som understreker dette med svarene sine.

Vi bestemmer selv
– Vi viser at vi som ungdommer kan i stor grad bestemme hva som skal farge livet vårt, men at Gud ønsker å lage det beste bildet som er mulig ut av våre liv dersom vi legger det i Hans hender, sa Gawdat som er den eldste med sin 36 år og er ”eksperten” i programmet. Han var aktiv i en dramagruppe og litt som skuespiller i Egypt før han reiste ut med Ungdom i Oppdrag, jobbet som ungdomspastor i Norge, videreutdannet seg i Los Angeles og nå jobber med TV på full tid. Samtidig har han rukket å gifte seg og også bli pappa.

Passende nok heter den nye programserien ”Ditt bilde”.

Tar ansvaret som rollemodeller alvorlig
– Den største utfordringen nå er å leve opp til alt det jeg har sagt og ment, sa programleder Nagham og sukker mens de andre nikker og sier seg enig under kakefesten som feiret at i alt 16 programmer var festet til tape på slutten av uken.

– Hovedpoenget er at det er ditt liv det handler om. Gud ønsker å bruke fantastiske farger til å designe det beste livet som er mulig for deg med dine evner og talenter. Spørsmålet blir, vil du la ham gjøre det? spør Barty Shokralla som nok selv ikke forestilte seg som ung gutt i Kairo at han en dag skulle lede en satellittkanal som forkynner evangeliet rett inn i hjemmene til 3 hundre millioner mennesker.

Og da er ikke de som ser programmene over Internett inkludert!

Alt arbeidet til ”Miracle Channel” drives av misjonsgaver. Ønsker du å støtte evangelisering i den arabiske verden med en gave til kanalen, kan du klikke her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter