300 ungdommer var på misjonsfestival

Flere hundre ungdommer fra Flekkefjord, Lyngdal, Kristiansand og Vennesla kom på misjonsfestival da Sarons Dal på ny inviterte til en action fylt St. Hans helg.

 Det var ikke tvil om at det var liv i leiren da bortimot 300 ungdommer fra Kristiansand til Haua i Rogaland deltok på misjonsfestivalen ”Jesus to the Nations” i Sarons Dal sist helg.
Søndag kveld sa en sliten men fornøyd festivalsjef at han var  ”ufattelig fornøyd” med helga.
-Det er allerede foreldre som ringer meg nå i kveld og forteller at de har fått hjem barna sine og at de kan se at noe kjempebra har skjedd med dem, forteller Helge Flatøy entusiastisk.
– Gud har gitt oss muligheter og talenter, og i år  handlet festivalen om å gripe mulighetene, enten det er et forhold til Gud eller en tjeneste i Hans rike, forklarer han.

Musefeller og strømgjerder
Fra fredag til søndag kveld fikk ungdommene med seg både seminarer, musikkfylte kveldsmøter og den temmelige sprø ”Team Challenge” konkurransen som holdes hvert år.
Hva utfordringene blir er alltid en stor hemmelighet, og ingen av lagene vet hva de går til før de står med oppgaven i hendene.  I år var det både musefeller, vannbøtter, strømgjerder og vannballonger som skulle forsees i tillegg til en hinderløype deltagerne skulle rulle seg igjennom innpakket i skumgummimadrasser!
-Teamet  som vant i år var Kristiansand/Vennesla, til stor buing fra Flekkefjord, forteller Helge.

Personlig fra Edvardsen
Blant talerne var Rune Edvardsen som sist uke kom tilbake fra to musikkfestivaler i India.
Han fortalte  levende om sin egen flakkende ungdomstid før han bestemte seg for å satse hundre prosent på det han hadde sett med egne øyne fra han var 10 år gammel ute på kampanjer i Afrika med sin far.
-Da jeg begynte å jobbe i Sarons Dal  etter å ha vært på Tinnfoss i flere år hadde jeg aldri, absolutt aldri, trodd at jeg selv skulle ut å forkynne evangeliet, fortalte  Rune engasjert.
-Men da jeg reiste rundt for å forbrede kampanjene til faren min oppdaget jeg at det var så ufattelige store behov som aldri ble fylt. Bare i India er det 600 millioner ungdommer under 20 år som aldri har hørt evangeliet. Jeg spurte flere kjente artister om de ikke kunne dra til India og holde konserter, men ingen dro.
-Så nå gjør jeg det, og på få år har vi fått være med å starte en ungdomsvekkelse der 200 000 til 300 000  hindu ungdom har tatt imot Jesus og blitt medlemmer av nye menigheter som vi har vært med å plante, sa han for å fortelle ungdommene om de enorme mulighetene som finnes om de bare er villig til å gripe dem.

Ble starten for sommerprosjekt i Flekkefjord
-Selv fikk jeg ett sterkt møte med Gud, det var veldig godt å være der, forteller Margaret Lindholm fra Flekkefjord som hadde fått med seg  i alt 25 ungdommer fra SNX, det tverrkirkelige ungdomsarbeidet i Flekkefjord.
-Det var helt fantastisk, veldig proft opplegg og vi storkoste oss med Team Challenge. Dette må ennå flere få med seg neste år, mener hun. 
For Flekkefjordsungdommene var misjonsfestivalen også begynnelsen til ”Absolutt Sommer” der SNX tilbyr noe spennende å være med på hver torsdag sommeren igjennom.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter