3 nye ambulanser med feltsykehus til Abkhasia

I disse dager kjører 3 ambulanser fra Sarons Dal fullastet med nødhjelp ned til Abkhasia. Ambulansene er en gave fra Aust Agder fylkeskommune og har også med seg ett helt feltsykehus ifra Kristiansand.

 

Fredag formiddag i forrige uke satte 3 ambulanser med russiske og abkhasiske sjåfører kursen for Abkhasia. De tre ambulansene, som er en gave fra Troens Bevis sin nødhjelps gren, Europe Aid, er fullastet med ett helt feltsykehus fra sivilforsvaret i Kristiansand som ble formidlet gjennom organisasjonen «Levende Lys.» Med i ambulansene er også 5 rullatorer og 4 rullestoler fra hjelpemiddelsentralen på Sola. I tillegg har et firma som selger nytt legeutstyr donert stomi-utstyr for flere tusen kroner. Alt dette har Rune Heimvoll, vaktmesteren i Sarons Dal, klart å stue inn i to av bilene. Den tredje ambulansen er fylt med klær til barn og voksne.

I januar sendte Troens Bevis først ned 1 fullpakket ambulanse som skulle brukes på legevakten i Abkhasia. Det er kritiske tilstander i det lille landet som fremdeles lider etter uavhengighetskrigen med Georgia på 90-tallet. Som følge av en solidaritetsaksjon i 2005 samlet Troens Bevis inn 150 000 kroner i nødhjelp til Abkhasia på en folkeaksjon i distriktet. Det var da nødhjelpen ble levert at omfanget av krisen landet opplever virkelig ble synliggjort.

– Ambulansene har vi nå gjort i tipp topp stand før den lange kjøreturen, sier Kåre Stusdal som har ansvar for sendingen.

-Eiesland Bil og Traktor gav en grei pris og fjernet rust, sveiset litt og sørget for at de var i forskriftsmessig EU stand og utstyrt med ett nytt sett sommerdekk for kr.7000 per bil, forklarer han. Selv om hver ambulanse egentlig er utslitt etter norsk standard, håper han at de med den ekstra servicen vil kunne kjøre i hvert fall ett år før de trenger service igjen.

-Og i løpet av det året kan de jo har reddet flere liv, påpeker han.

Utfordringen på veien ned til Abkhasia er å passere grenseovergangene inn og ut av Russland.

Den prosessen har ikke vært helt enkel, og myndighetene i Abkhasia må stille 30 000 euro i garanti for å få bilene gjennom Russland. Dersom ikke alt er helt korrekt med papirene, tar Russland både pengene og bilene.

-Derfor syntes jeg det var det et smart trekk av vår russiske koordinator, biskop Ivan Chekhunov, å sende med en russisk toller, som nylig ble kristen, som en av sjåførene. Så dette er jo blitt helt bibelsk, sier Kåre og ler.

Det som i hvert fall er helt sikkert er at ambulansene er sårt trengt i Abkhasia.

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter