Ny rektor innsatt i Sarons Dal

I forrige uke ble Jon Løvland innsatt som ny rektor på misjonsskolen i Sarons Dal. Han kan misjon i både liv og lære.

Jon Løvland ble i forrige uke offisielt satt inn som rektor på Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt. Fra 1992 var han 5 år på en av metodistkirkens store misjonsstasjoner i Zimbabwe. Han har også flere år bak seg som produksjonssjef i industrien i tillegg til at han nå også jobber som sang og musikkleder i Metodistkirken i Flekkefjord.

-Nå føler jeg at det er en fordel at jeg som rektor også har ett ben i en menighet og vet hva som kreves og hva som er utfordringene når vi utruster elever til fulltidstjeneste, sier han.

Utfordringer på skolen
Den nye rektoren, som har vært ansatt på skolen som lærer siden 2005, legger ikke skjul på at de siste årene på skolen har bydd på utfordringer med relativt få elever flere år på rad.

– Vi har behov for et løft. Vi har en oppgave som vi skal gjøre videre og vi har en tent og fin stab. Nå jobber vi med å bli mer synlige og hvordan vi kan knytte de enorme resursene i Sarons Dal opp mot elevene og menighetsvekst rundt om i landet, forkarer han.

-Å å utdanne folk til fulltidstjeneste er så utrolig viktig. Resultater av dette ser jeg bare som et eksempel i egen menighet. Vi har fått inn et ungt ektepar som jobber fulltid med ungdom og jeg ser hva disse ungdomsarbeiderne får til. Det er nå en stille vekkelse blant ungdommene. Vi har bedt om dette i lang tid og fulgt disse ungdommene i årevis. Jeg ser virkelig hvor viktig det er at unge mennesker kommer inn i tjenesten for å vinne nye mennesker og bevare ungdommene som er i menighetene. På skolen er vi med å bære frem og utruste ungdommer til å gå ut i tjenesten. Vi sørger for at de får mye praksis og ikke bare en teoretisk utdannelse på 1-3 år, poengterer den nye rektoren. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter