Sang jula inn for Dina barna i Kongo

Første helgen i advent sang Austerdalen skole i Kvinesdal julen inn foran rådhuset i bygda med sanger fra den nyinnspilte CD’n som barna har laget for Dina barna i Kongo.

 

Hør jambo sangen for Afrika

Mens barna står oppstilt på torget i Kvinesdal under en mørk desemberhimmel omgitt av funklende julelys, gjør ett team i Kongo seg klar til å dra inn i bushen for å hente 20 nye jenter som er voldtatt og mishandlet i det beryktede Masisi området i Kongo.
Jentene skal til Dinasenteret i Goma der de vil bli mottatt med åpne armer av både ansatte og de andre barna.

Idet juletonen glir ut i natten blir himmelen ett øyeblikk til taket i en enorm katedral som favner hele verden mens ett par hundre tilskuere står nærmest andektig og lytter til de lyse barnestemmene. Hvem vet, kanskje juleenglene bærer tonene med seg gjennom nattemørket til trøst for dem de er ment for? Alt virker mulig på en slik kveld.

Etter et par sanger blir det ett opphold mens Rune Edvardsen, daglig leder i Dina Stiftelsen, forteller på nytt om barnas harde vilkår i Kongo. Ordføreren i bygda, Odd Omland, har allerede ønsket bygdefolket velkommen og offisielt tent julekalenderen som lyser opp vinduene på rådhuset.

Barna på Austerdalen skole har i løpet av høsten sett video og hørt mye om hvordan barna i Kongo har det. De bestemte seg for å synge inn en CD som de ville selge til familie og venner der overskuddet skulle går til Dina Stiftelsen.

Etter mye øving og en lang innspillingsdag i Sarons Dal er nå CD’n ferdig og klar til salgs.
Rektoren ved skolen, Bjørn Aril Frestad, forteller at de har allerede holdt en julebasar på skolen der de fikk inn 10,000 kroner.

-Elevene har bestilt tilsammen 250 Cd’er som de mener de skal få solgt til venner og familie til en pris av 150,- kroner stykket, så dette kan det jo bli en god slump av tilsammen, sier han.

-Alle barn vil gjerne være med å redde verden, og denne CD’n har gitt barna på skolen gleden ved å føle at de er med på noe stort, og det synes vi er flott, forklarer han. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter