Nytt barnesykehus i Betlehem skal lege både sjel og legeme

Betlehems nye barnesykehus skal forene kristne, jøder og palestinere for å lege syke i et land herjet av sekterisk vold.

Det nye operasjonssykehuset til 16,5 millioner dollar som skal stå ferdig i 2010, er et samarbeid mellom israelere, som vil stå for opplæring og undervisning, og kristne og palestinere som skal bemanne sykehuset. 11. desember ble grunnsteinen til sykehuset lagt rett ved siden av ”Hyrdemarken” der gjeterne skal ha vært da de først hørte om Jesu fødsel. Sykehuset skal først og fremst betjene palestinske barn i Bethlehem, og skal ha opp til 75 sengeplasser. Ifølge beregninger skal det betjene 96 000 pasienter det første året og foreta 1 000 operasjoner.

– Sykehuset i Betlehem er unikt fordi det samler 3 religioner for å bringe legedom til en veldig ustabil region, sier lege Scott Harrison, som startet en av veldedighetsorganisasjonene som er med på å bygge sykehuset.

– Kristne og muslimer kommer til å jobbe sammen på sykehuset og de vil også få mer opplæring og trening ved sykehus i Jerusalem, inkludert Hadassah og Schneider.

I tillegg til å utføre operasjoner, skal sykehuset også huse en førsteklasses medisinsk skole.

– Sykehuset fyller et stort behov på Vestbredden, hvor legehjelp er sterkt begrenset, forklarer Harrison.

Samarbeidet rundt sykehuset er også et forsøk på å bygge ”broer av forståelse” mellom mennesker som ellers står på forskjellige sider i konflikten i Midtøsten.

– Vi er oppmuntret over den store oppslutningen vi allerede har fått fra både israelske og palestinske myndigheter som forstår og verdsetter vår visjon om å bringe legedom til alle barna som lider i denne regionen, forklarer legen.

Troens bevis støtter i dag 4 nasjonale misjonærer på Vestberedden og i Betlehem som jobber på tvers av kultur og religion for å bringe håp og lindring til befolkningen.

Kilde: www.comeandsee.com (http://www.comeandsee.com/modules.php?name=News&file=article&sid=834) 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter